Macron presideix un Consell de Defensa que endurirà les mesures per frenar la pandèmia

El president francès farà un discurs aquest dimecres al vespre per anunciar noves restriccions i, entre ells, un possible nou confinament dur

Un anterior Consell de Defensa a París.
Un anterior Consell de Defensa a París. ELYSÉE.FR

El Consell de Defensa reunit aquest dimecres a París ha d'adoptar noves mesures restrictives per frenar la pandèmia de coronavirus i de la seva soca britànica al país. S'han superat els 95.000 morts i les unitats de cures intensives estan al límit de la seva capacitat. El president, Emmanuel Macron farà un discurs aquest dimecres a les vuit del vespre.

A la reunió s'estudien tres escenari que afectarien en primer lloc els 19 departaments que ja estan confinats però es podien ampliar a altres: per rebaixar la pressió hospitalària es podrien traslladar metges intensivistes a altres hospitals. S''estudia poder enviar pacients a altres departaments sense el consentiment de les famílies però amb el pagament d'allotjament, transport i atur parcial. S'accelerarà la vacunació per als docents.

El segon escenari contempla el tancament dels centres escolars amb un reforç del teletreball i controls a les empreses. Finalment, el tercer és el confinament total com ara fa un any. No es descarta que aquestes noves mesures puguin afectar la regió d'Occitània, a més pròxima a Andorra ja que han augmentat considerablement el número de casos i de morts.

Etiquetes

Comentaris

Trending