L’hospital opta per la domiciliació bancària per evitar contagis i frenar impagaments

El SAAS demana sistemàticament l’IBAN per poder carregar el cost dels serveis prestats per poder garantir el distanciament social però, també, per mirar d’assegurar els pagaments

Accés a l'hospital per l'avinguda Fiter i Rossell.
Accés a l'hospital per l'avinguda Fiter i Rossell. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Domiciliària (SAAS) demana de manera sistemàtica l’IBAN a aquelles persones que acudeixen a les seves instal·lacions, i principalment l’hospital, per sotmetre’s a qualsevol atenció mèdica o d’altra mena que ofereixi. La mesura, que es va començar a aplicar quan la crisi sanitària estava encara en un moment àlgid però havent passat la fase més dura dels contagis, pretén garantir el distanciament social i, també, assegurar el cobrament de les prestacions.

Segons fonts hospitalàries, els darrers temps han crescut els impagaments, amb persones que acudeixen al recinte sanitària a sotmetre’s a qualsevol prova o acte mèdic i en marxen sense abonar els honoraris que pertocaria. No obstant, i formalment, la decisió de domiciliar per una entitat bancària tots els pagaments que s’escaiguin té com a principal objectiu el de poder reduir els contactes entre el personal del SAAS i els usuaris del servei.

Quan un usuari no tingui a l’abast el seu número de compte però sí tingui drets oberts a la CASS, caldrà demanar una autorització expressa a favor del SAAS per tal de poder disposar de les dades bancàries

Així doncs, la gestió de cobrament bancari prioritàriament s’ha de dur a terme mitjançant la domiciliació bancària, com s’ha dit. Per aquest motiu, en els punts d’admissió i d’atenció del SAAS es demanarà als usuaris que emplenin un consentiment exprés en el que s’ha d’incloure el compte bancari (o número IBAN) i l’autorització de càrrec mitjançant la signatura del document.

La direcció del SAAS ha explicat als seus empleats, especialment aquells que fan tasques administratives, que quan un usuari no tingui a l’abast el seu número de compte però sí tingui drets oberts a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), caldrà demanar una autorització expressa a favor del SAAS per tal de poder disposar de les dades bancàries. És a dir, que l’usuari autoritzi el SAAS a sol·licitar a la CASS el número IBAN.

Finalment, i com es fa en tantes i tantes transaccions econòmiques més encara des de l’esclat de la pandèmia, els usuaris que no disposin d’un compte bancari a Andorra hauran de fer els seus pagaments prioritàriament amb targeta de crèdit. És, també, per evitar el contacte. De fet, tot plegat i de manera prioritària és per "protegir als usuaris i treballadors del SAAS".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending