Segons fonts hospitalàries, els darrers temps han crescut els impagaments, amb persones que acudeixen al recinte sanitària a sotmetre’s a qualsevol prova o acte mèdic i en marxen sense abonar els honoraris que pertocaria. No obstant, i formalment, la decisió de domiciliar per una entitat bancària tots els pagaments que s’escaiguin té com a principal objectiu el de poder reduir els contactes entre el personal del SAAS i els usuaris del servei.
Quan un usuari no tingui a l’abast el seu número de compte però sí tingui drets oberts a la CASS, caldrà demanar una autorització expressa a favor del SAAS per tal de poder disposar de les dades bancàries
Així doncs, la gestió de cobrament bancari prioritàriament s’ha de dur a terme mitjançant la domiciliació bancària, com s’ha dit. Per aquest motiu, en els punts d’admissió i d’atenció del SAAS es demanarà als usuaris que emplenin un consentiment exprés en el que s’ha d’incloure el compte bancari (o número IBAN) i l’autorització de càrrec mitjançant la signatura del document.
La direcció del SAAS ha explicat als seus empleats, especialment aquells que fan tasques administratives, que quan un usuari no tingui a l’abast el seu número de compte però sí tingui drets oberts a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), caldrà demanar una autorització expressa a favor del SAAS per tal de poder disposar de les dades bancàries. És a dir, que l’usuari autoritzi el SAAS a sol·licitar a la CASS el número IBAN.
Finalment, i com es fa en tantes i tantes transaccions econòmiques més encara des de l’esclat de la pandèmia, els usuaris que no disposin d’un compte bancari a Andorra hauran de fer els seus pagaments prioritàriament amb targeta de crèdit. És, també, per evitar el contacte. De fet, tot plegat i de manera prioritària és per "protegir als usuaris i treballadors del SAAS".
Comentaris (5)