L’hospital busca candidats per coordinar el transport sanitari

Després de la destitució fulminant de Xavier Bertran, el SAAS ha convocat de manera interna la plaça i hi ha de termini per presentar candidatures tota aquesta setmana que ve

Un tècnic de transport sanitari durant una actuació.
Un tècnic de transport sanitari durant una actuació. SAAS

Fins divendres a les 4 de la tarda hi ha de termini perquè aquelles persones que ho vulguin -tècnics de transport sanitari, òbviament- puguin presentar la seva candidatura per coordinar el servei. Formalment, la plaça es va convocar des de l’àrea de recursos humans del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) divendres passat, amb la qual cosa hi ha de marge tota aquesta setmana que ve per formalitzar la proposta. Es tracta de rellevar l’històric Xavier Bertran.

Malgrat que divendres es va fer la convocatòria formal, des del 19 de maig se sabia que això seria així vist que va ser aquell dia que el cap del servei d’urgències, Marcos Gutiérrez, va comunicar formalment i per escrit la seva decisió de dur a terme la convocatòria. De fet, l’anunci era, sobretot, encara que fos intentant que quedés en un segon pla, que havia destituït Bertran, tot i que s’hagi volgut fer veure de portes en fora que es tractava d’una decisió consensuada.

Una part dels integrants del SUM, amb Xavier Bertran i Marcos Gutiérrez (segon i tercer per l'esquerra) de costat.

Relacionat

Terratrèmol al transport sanitari del SUM: fulminat el coordinador

Certament, Gutiérrez ha intentat capejar la situació de la millor manera que ha pogut, però estava fart que el comportament, l’actitud i certes maneres de fer de l’històric coordinador dels tècnics del transport sanitari l’enverinés l’equip o, almenys, generés malestar en una part notable del grup. D’aquí que el mal menor hauria estat la destitució del càrrec. La no acceptació de la despossessió de la coordinació de ben segur hauria tingut altres conseqüències que, per ara, s’han avortat.

D’aquí, però, que sigui del tot necessari, doncs, procedir a la tria d’un nou coordinador per als tècnics del transport sanitari. El concurs és de caràcter intern i malgrat que no ha transcendit és ben probable que ja hi hagi uns pocs aspirants amb possibilitats d’agafar el comandament de l’equip de tècnics, de rellevar en el càrrec Xavier Bertran, que es mantindrà a l’equip com a tècnic ras.

Comentaris

Trending