Terratrèmol al transport sanitari del SUM: fulminat el coordinador

El cap d’Urgències convoca un concurs intern a partir del 15 de juny per cobrir el lloc durant molts anys ocupat per Xavier Bertran, que ha estat convidat a plegar

Una part dels integrants del SUM, amb Xavier Bertran i Marcos Gutiérrez (segon i tercer per l'esquerra) de costat.
Una part dels integrants del SUM, amb Xavier Bertran i Marcos Gutiérrez (segon i tercer per l'esquerra) de costat. ARXIU / SAAS

El retorn a la normalitat portarà canvis en el transport sanitari, com a mínim pel que fa al de les urgències mèdiques. L’històric coordinador del servei, Xavier Bertran, ha estat fulminantment destituït, tot i que la seva sortida es pretén fer veure que ha estat acordada per totes les parts i que és producte del desgast pels molts i molts anys al capdavant de la tasca. A partir del 15 de juny quedarà convocat un concurs intern per cobrir la plaça.

La decisió última de tot plegat la va adoptar la setmana passada el cap del servei d’Urgències, el doctor Marcos Gutiérrez. De fet, l’anunci de la convocatòria del concurs data, segons que ha pogut saber l’Altaveu, del 19 de maig. Dies abans, Gutiérrez hauria mantingut una trobada amb Bertran per explicar-li que havia decidit prescindir dels seus serveis atès que, suposadament, les formes del coordinador estaven provocant un notable malestar en l’equip.

De fet, la situació vindria de lluny, ja en temps de Josep Gómez Jiménez al capdavant d’Urgències i essent aquest, justament, un dels màxims valedors de Xavier Bertran, que en altres temps havia estat també un destacat representant sindical. Ara que s’està parlant d’una reordenació global del transport sanitari, aturada per la pandèmia, Gutiérrez no vol que el malestar latent que faria temps que dura s’enverini més. I hauria decidit tallar de rel. Això sí, per ara Bertran continuarà com a tècnic ras.

Comunicació

Gutiérrez, en la missiva en què comunica la posada en marxa del concurs intern a partir del 15 de juny, capgira l’argumentari per poder agrair els serveis prestats per Bertran. Però deixa entreveure clarament que amb el canvi de coordinador busca un millor ambient laboral en el transport sanitari i, doncs, en el Servei Urgent Mèdic (SUM). En l’escrit que hauria fet Marcos Gutiérrez explica que des que va assumir la direcció del servei “he intentat mantenir i desenvolupar la màxima d’un ambient laboral d’acord amb les expectatives creades per tot el personal”.

El cap d'Urgències deixa clar que ha intentat promoure un bon ambient laboral i tot i l'esforç fet per tots els integrants de l'equip a vegades "la intenció no és suficient"

Deixa clar el cap d’Urgències que “des d’un primer moment, crec que tots i cadascú de nosaltres ha fet l’esforç per arribar a aquest propòsit”. Però també explica que amb la intenció no és suficient “per arribar a aquesta condició, encara que em consta que l’esforç ha sigut màxim per part de tothom”. Aquestes apreciacions li serveixen a Gutiérrez de preàmbul per anunciar la convocatòria del concurs intern i, després, per agrair la tasca de Bertran.

Del destituït coordinador en diu, després de deixar constància de la “gran col·laboració i dedicació”, que és “mereixedor de tot el nostre reconeixement i respecte”. I hi afegeix que “crec que és just, i no sempre és reconegut, el desgast i minva personal i professional, que en un càrrec d’aquestes característiques acaba passant factura”. Per tot plegat agraeix, Gutiérrez, “tota la labor, esforç i entrega” duts a terme per Bertran i anunciar que ha validat el canvi en la coordinació esperant que es realitzi amb la col·laboració de tots els integrants de l’equip.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending