Govern pretén tenir més dades sobre la despesa que genera el tercer pagador abans de generalitzar-lo

L’executiu manté “el compromís” d’implementar a l’estiu la cobertura directa dels medicaments per a majors de 65 anys tot i la queixa dels farmacèutics però admet que s’estan fent anàlisis tècniques entre diversos intervinents en el projecte

Estanteries d'una farmàcia.
Estanteries d'una farmàcia. ARXIU

El Govern esperarà saber l’impacte que té la implementació del tercer pagador en els col·lectius que hores d’ara ja se’n beneficien -com els majors de 65 anys i les persones amb diversitat funcional- abans de fer-la general. Així ho ha assegurat el portaveu de l’executiu, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, en ser demanat per quan s’estendrà a tots els afiliats de la CASS vist que la Seguretat Social manté que tècnicament està preparada i que fins i tot és més fàcil un tercer pagador universal que no segmentat.

“El que hem de fer és tenir uns bons fonaments i veure com es comporta i la despesa associada amb actes mèdics i a partir d’aquí” prendre decisions, ha manifestat Casal, que també s’ha referit a les queixes llançades pel Col·legi de Farmacèutics (COFA) davant l’anunci del cap de Govern, Xavier Espot, que durant l’estiu es posarà en marxa el tercer pagador relatiu als medicaments per a la gent gran. Els farmacèutics s’enfilen per les parets per les dificultats que això suposa sense ser encara una realitat el projecte de la recepta electrònica.

Xavier Espot durant l'assemblea de la gent gran.

Relacionat

Els farmacèutics esclaten contra Govern: “és un error el tercer pagador sense recepta electrònica”

Casal ha recordat que s’està donant compliment a una encomana del Consell General i que hi ha ara en curs un seguit de reunions “a nivell tècnic entre Govern i la CASS” i també amb el COFA per veure de quina manera es pot fer realitat “allò a què ens hem compromès”. El portaveu governamental no ha volgut anar més enllà d’aquesta “situació de coordinació” i avaluar si és “viable” i si podem seguir “els terminis”.

El ministre no ha volgut ni tan sols aventurar-se a pronosticar si en el cas que tècnicament es vegi la necessitat de disposar d’una recepta electrònica que ara mateix no està a punt, la implementació del tercer pagador farmacològic es posposarà. “En el cas que ens trobéssim en aquesta situació, s’hauria de valorar. Però no crec que ens haguem de posar la bena abans de la ferida”.

Comentaris (5)

Trending