El Govern paga 3,5 dòlars per cada dosi de la reserva de vacunes Covax

Amb aquest avançament hi haurà la quantitat necessària per arribar al 50% de la població

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet abans de la roda de premsa.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet abans de la roda de premsa. SFGA

 

El Govern ha avançat 3,50 dòlars (2,98 euros) per cada dosi de vacuna del projecte Covax Facility The Gavi Alliance segons publica aquest dimecres el BOPA. La contratació és directa  i la data de l’adjudicació és fins al 31 de desembre d'aquest any, renovable en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

El mes de setembre el consell de ministres va aprovar la formalització del contracte per a l'adquisició de les vacunes que compten amb l'aval de l' Organització Mundial de la Salut (OMS), per comprar una reserva que arribi, d'entrada, al 50% de la població. A més, el Govern creu que també podrà disposar les vacunes de França i Espanya, en el marc de les que distribuirà la Unió Europea (UE).

El ministeri de Salut  considera que cal aprofitat l’oportunitat que ofereix Covax i participar en aquest mecanisme que te l’objectiu final de garantir la protecció de la salut pública i minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19, assegurant una distribució equitativa de la vacuna entre tots els països del món, independentment del seu nivell econòmic i de desenvolupament. Hi ha 172 països que formen part del mecanisme Covax. Països, empreses i entitats de tot el món s'han compromès a aportar a The Gavi Alliance 8.800 milions de dòlars (7.488 milions d'euros) en cinc anys per a aquesta causa.

Etiquetes

Comentaris

Trending