França lliura 3.000 dosis de vacunes Moderna

Així ho ha anunciat l'ambaixador, Jean-Claude Tribolet, qui també ha explicat que el conveni entre els dos països per oficialitzar la cooperació que s'està fent en l'àmbit sanitari encara no s'ha signat però que s'hi està treballant

Comentaris

Vials de la vacuna Moderna.
Vials de la vacuna Moderna. Altaveu

França va lliurar aquest dimarts 3.000 dosis de vacunes Moderna pel coronavirus. Així ho ha anunciat l'ambaixador a Andorra, Jean-Claude Tribolet. També ha explicat que el conveni entre els dos països per oficialitzar la cooperació que s'està fent en l'àmbit sanitari encara no s'ha signat però que s'hi està treballant. L'acord amb França contempla el lliurament de 20.000 vacunes.

Tribolet ho ha explicat en una roda de premsa en la qual ha fet balanç del seu segon any dels quatre que desenvoluparà com a diplomàtic al Principat. La comparexença s'ha efectuat amb motiu de la festa nacional francesa d'aquest dijous. Ha dit que encara hi ha casos de coronavirus i que, per aquest motiu, la recepció limitarà el número de convidats. "L'any passat vaig fer una crida als residents francesos per a que es vacunessin. Aquest any no hi haurà tantes restriccions però no serà encara un 14 de juliol normal perquè hem de ser prudents". L'acte serà més discret i menys festiu. El motiu, la guerra a Ucraïna, l'inici de la qual ha coincidit amb el semestre de presidència francesa de la Unió Europea (UE).

L'ambaixador ha volgut destacar com a mostra de la bona cooperació entre els dos països,  el nou liurament de les vacunes que podrien anar destinades a una eventual quarta dosi que podria ser una realitat ben aviat a Andorra, com ha anunciat el ministre portaveu Eric Jover. Aquest dimecres, la Comissió de Salut Pública del ministeri espanyol de Sanitat ha avalat la quarta dosi de la vacuna de la covid per als de més de 60 anys. Se suma d'aquesta manera a l'aval que ja ha fet l'EMA, l'Agència Europea de Medicaments, i el Centre de Control de Malalties.

Ara cal establir quin és el calendari per posar aquesta dosi de reforç. De moment, no ha pres cap decisió sobre quan es posarà aquesta quarta dosi a Espanya --que és la segona dosi de record-- als més grans de 60 anys, a les persones vulnerables i al personal sanitari, ni tampoc si s'avançarà per als més grans de 80 anys.

 

Comentaris (4)

Trending