Espanya preveu començar a rebre vacunes per la Covid en menys d’un mes

El ministre de Sanitat del país veí entén la desconfiança però assegura que es farà un control extraordinari dels injectables

Salvador Illa durant la compareixença al Congrés.
Salvador Illa durant la compareixença al Congrés. AGÈNCIES

El ministeri de Sanitat espanyol preveu començar a rebre vacunes contra la Covid en menys d’un mes, és a dir, durant la primera setmana de gener. Així ho ha explicat el titular del departament, Salvador Illa, durant una compareixença al Congrés dels Diputats. Illa ha assegurat que es comença a veure llum al final del túnel i ha afirmat entendre la desconfiança que generen els injectables, tot i que ha assegurat que es farà un control extraordinari.

Les vacunes s’han de sotmetre a l’examen de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), que n’està avaluant actualment quatre: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZéneca i Janssen. El procés d’avaluació s’està duent a terme sense aturador, ha dit Illa, que ha explicat que l’agència ha posat en marxa “un procediment més àgil per a l’avaluació continuada de les dades a mesura que es generen, el que permet reduir els terminis”.

Segons l’esmentat organisme, el 29 de desembre com a molt tard s’espera tenir una decisió sobre la vacuna de Pfizer, que s’ha començat ja a administrar al Regne Unit generant alguns problemes amb les persones amb al·lèrgies greus. El 12 de gener s’esperen notícies sobre la vacuna de Moderna.

Etiquetes

Comentaris

Trending