L’EMA avala l’ús de la vacuna de Janssen a la Unió Europea

El regulador europeu troba possibles vincles amb casos molt rars de coagulació sanguínia però defensa que “els beneficis superen els riscos”

Vials de Janssen.
Vials de Janssen. ARXIU

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha arribat a la conclusió que els beneficis de la vacuna contra la Covid-19 de Janssen “superen els riscos d’efectes secundaris” i en continuarà recomanant l’ús en la lluita contra la pandèmia de coronavirus. La farmacèutica belga ha avançat aquesta tarda els resultats de la investigació realitzada pel comitè de seguretat (PRAC) de l’EMA arran de la detecció de mitja dotzena de trombes entre vacunats recents als Estats Units d’Amèrica (EUA).

 

L’estudi ha conclòs que hi pot haver un “possible vincle” entre el vaccí i el desenvolupament de coàguls sanguinis molt rars en combinació amb un nivell baix de plaquetes. No obstant això, l’EMA recorda que la Covid-19 s’associa a “un risc d’hospitalització i mort” molt alt i, en canvi, la combinació de coàguls sanguinis i plaquetes baixes de la sang és molt rara.

És per això que l’agència considera que els beneficis generals del preparat de Janssen en la prevenció de la malaltia “superen els riscos d’efectes secundaris”. En aquest sentit, l’EMA recomana que aquestes esdeveniments secundaris figurin com a “efectes secundaris molt rars” al prospecte de la vacuna.

    

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending