La despesa sanitària del Govern per la Covid puja a 15 milions

La realització de cada TMA costa 40 euros, si es tenen en compte els costos dels reactius, del personal o dels equips de protecció necessaris per dur a terme cadascuna d’aquestes proves

Comentaris

Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest divendres.
Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest divendres. Altaveu

El ministre de Finances Eric Jover ha explicat que només la despesa sanitària del Govern per la pandèmia de la Covid-19 puja a 15 milions d'euros. Cal recordar que l'executiu ja ha injectat a l'economia 400 milions, o més, per poder superar la crisi provocada per la pandèmia.

 

Els 400 milions suposen un percentatge d'endeutament respecte al Producte Interior Brut (PIB) del 42%. Jover ha detallat que tot i l'acord establert amb els laboratoris Grifols la realització de cada TMA té un cost de 40 euros, si es tenen en compte el cost del personal, dels reactius o dels equips de protecció sanitaris que es necessiten per efectuar cadascuna d'aquestes proves.

Així, l’endeutament estatal, amb les previsions que hi ha sobre la taula, podria situar-se a final d’any entre els 1.400 i els 1.500 milions d’euros. L’executiu ha dissenyat un pla amb la idea que al 2025 la situació econòmica s’hagi redreçat de forma important, encara que sense arribar, ni molt menys, a les xifres prèvies a l’esclat de la crisi.

La davallada d’activitat suposarà una reducció d’ingressos de prop de 50 milions d’euros sobretot per la disminució de les entrades a la duana i en altres impostos.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending