Positius a l’alça sense parar i quaranta hospitalitzats encara sense l’efecte de la Pasqua

Les xifres que es donen ara no es veien des de principi de febrer, quan es va veure amb tota la seva extensió l’impacte de les relacions socials nadalenques

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

Sense l’impacte encara de la mobilitat de Pasqua, la pandèmia continua marxant desbocada, amb xifres gairebé tan altes com les que hi va haver després de l’efecte del Nadal. Les darreres 24 hores s’han notificat 55 casos nous i dues hospitalitzacions més eleven el número d’ingressats a quaranta.

D’aquesta quarantena d’hospitalitzats, deu estan a la unitat de cures intensives (UCI) amb nou dels pacients amb necessitat de rebre ventilació mecànica i, per tant, intubats. Aquestes dades no es produïen des de principis del mes de febrer. La xifra més alta d’aquest any data del 29 de gener amb 43 pacients a l’hospital. Just després de l’efecte de les interaccions socials de les festes nadalenques.

Caldrà saber en un termini d’entre una i dues setmanes quin efecte té la mobilitat que s’ha intensificat al tomb de la Setmana Santa. Perquè la immensa majoria de nous casos no es pot pas associar encara a les vacances de Pasqua. El número total de casos des de l'inici de la pandèmia de coronavirus al Principat és de 12.286 persones i es registren un total de 11.523 altes. El total de defuncions fins a la data és de 117.

Aquest dimarts s'iniciarà la vacunació amb els vials d’AstraZeneca que van arribar la setmana passada, just dijous, en el marc del projecte Covax de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

Actualment hi ha 646 casos actius, sis més que aquest diumenge, ja que s’han donat en les darreres hores mig centenar d’altes. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat mentre que a la planta ordinària de l’hospital n’hi ha trenta. Deu més, com s’ha dit, estan a la unitat d’intensius. Durant la jornada de diumenge no van administrar-se vacunes. Una situació que s’ha repetit aquest dilluns.

Des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 12.440 dosis. Dijous es van començar a administrar segones dosis de la segona remesa de Pfizer enviada per Espanya. Aquest dimarts s'iniciarà la vacunació amb els vials d’AstraZeneca que van arribar la setmana passada, just dijous, en el marc del projecte Covax de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Pel que fa a la població escolar, 18 aules estan sota vigilància activa –14 en total i quatre en parcial– i 48 en vigilància passiva. 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending