El conveni sanitari entre Andorra i Espanya perquè l’hospital esdevingui un referent pirinenc avança

L’ambaixador espanyol al Principat admet que “hi comença a haver papers escrits” en el marc de les converses que s’han reactivat després de la fase més àlgida de la pandèmia

Àngel Rosa conversant per telèfon just abans d'iniciar-se un acte aquest matí a l'ambaixada.
Àngel Rosa conversant per telèfon just abans d'iniciar-se un acte aquest matí a l'ambaixada. Toni Solanelles

“Hi comença a haver papers escrits entre el ministeri de Sanitat espanyol i l’andorrà.” D’aquesta manera l’ambaixador del Regne d’Espanya al Principat, Àngel Ros, ha admès que les converses i els treballs tècnics per tal de tancar un conveni marc en matèria sanitària que permeti a Andorra i Catalunya cooperar de forma més intensa avança. De fet, una vegada es tanqui el marc estatal, l’hospital del Principat podria passar a ser referent a la zona pirinenca, amb usuaris de l’Alt Urgell i la Cerdanya que podran ser tractats a Andorra.

També s’haurien de reforçar alguns tractaments que ja en l’actualitat els usuaris del Principat duen a terme en equipaments mèdics catalans. I és que com ha afirmat Ros, més enllà de convenis, “la col·laboració interestatal en matèria sanitària, i en el cas concret amb la Generalitat de Catalunya” ja és efectiva. Ara, però, es treballa per establir un marc més global que permetrà una definició més exhaustiva de la cooperació que es dugui finalment a terme.

Àngel Ros ha reconegut que en la reunió que hi va haver fa unes setmanes a Barcelona amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el llavors ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, amb la titular de Sanitat espanyola, Carolina Darias, ja es van desencallar certs aspectes que són els que hores d’ara ja comencen a tenir format escrit. “Allà es va parlar d’impulsar” el conveni per tal de “fer progressar la col·laboració”.

FORMACIÓ PROFESSIONAL

També s’hauria de desencallar més aviat que tard, encara que no està clar si serà ja al proper curs escolar o a l’altre, la posada en marxa de noves titulacions en matèria de formació professional a l’institut espanyol María Moliner. Just abans que esclatés la pandèmia s’havien de posar en marxa una FP de farmàcia i un altre d’allotjaments turístics. La crisi sanitària ho ha endarrerit però ara hi ha la franca voluntat, ha admès Ros, de reactivar les titulacions, que en principi no haurien de variar. Seran les mateixes inicialment previstes.

Comentaris

Trending