Controvèrsia amb la consolidació al SAAS de la plaça de psicooncòloga

El concurs exprés pel qual s’ha acabat adjudicant el lloc a Laura Medina té molts números d’acabar impugnat

Laura Medina en un acte públic recent.
Laura Medina en un acte públic recent.

Des que l’estiu passat es va cobrir de forma provisional la plaça de psicooncologia que Eva Baillès va deixar, semblava que el lloc tenia nom i cognom. Al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) es volia creure, alguns sectors professionals almenys, que no seria així. Però el temps ha acabat donant la raó a aquells que donaven per fet que la plaça seria atorgada a Laura Medina i ara la situació podria originar una nova controvèrsia a l’hospital.

Les fonts consultades han deixat clar que en cap cas es qüestiona ni el currículum ni la vàlua de Medina -filla de qui fins fa pocs mesos era el president del comitè d’empresa del SAAS que ha negociat el conveni i cap de servei de pediatria, Manuel Medina- sinó la forma d’actuar de la direcció de l’ens gestor dels equipaments sanitaris del país. En qualsevol cas, la psicòloga va fer part de la seva formació quan estudiava al SAAS i mai més se’n va saber res. Fins aquest passat estiu, quan va ocupar de manera temporal el lloc de psicooncòloga que restava vacant.

L'aspirant a la plaça ja ha de treballar de forma indefinida al SAAS.

Relacionat

Procés obert per fer fixa la psicooncòloga que des de fa unes setmanes assumeix el servei al SAAS

Ara, a través dels processos de selecció corresponents (de pocs dies a nivell intern i que no va tenir aspirants entre els professionals de l’àrea de Salut Mental ja adscrits al SAAS), Laura Medina hauria obtingut la plaça de forma definitiva. La nova psicooncòloga no era l’única candidat quan el concurs es va obrir més enllà de les fronteres del SAAS. Amb tot, l’Altaveu no ha pogut saber quants aspirant hi havia.

Sí que és clar, però, que s’estaria analitzant tot el procés amb cura per si es detecta -com a l’inici alguns dels interessats en la plaça ja sospitaven- alguns elements que no s’ajustin a Dret i facin, per tant, l’elecció impugnable. El concurs, doncs, podria quedar en l’aire i, almenys, es denunciaria aquesta manera de fer que ha anat adoptant el SAAS de crear en molts casos places aparentment a mida. O gairebé.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending