Compte enrere per a les eleccions al comitè d’empresa del SAAS

(INCLOU LLISTES) La parapública publicita els noms dels quinze integrants de cadascuna de les dues candidatures que concorren al procés i de les 24 persones que formaran les vuit meses electorals de control

Una imatge de dependències del SAAS.
Una imatge de dependències del SAAS. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ja ha posat formalment en marxa el comptador per a les eleccions. Uns comicis al comitè d’empresa que encara no tenen una data concreta -serà al tomb del 5 de juny- i en els quals hi concorren dues llistes que representen clarament la continuïtat de l’únic comitè que ha tingut fins ara la parapública o el canvi que pretén impulsar la branca sanitària de la Unió Sindical (USd’A) i que fonamentalment està representat per personal d’Urgències.

La direcció del SAAS ha publicitat les darreres hores a través de les xarxes internes de l’empresa tant els noms dels quinze candidats que integren cadascuna de les candidatures com els 24 noms que formaran les vuit meses electorals que s’hauran de constituir per garantir el control del procés electoral. Des de la recepció dels vots a l’escrutini i recompte dels mateixos. Cada treballador assalariat a la parapública haurà d’escollir onze noms, atès que són onze persones, per la dimensió que té el SAAS, les que hauran de configurar el comitè empresarial.

WhatsApp Image 2023 05 27 at 00.15.26 (1)

L’elecció es du a terme sota la fórmula de llista oberta per la qual cosa no hi ha ni titulars ni suplents per molt que la vocació d’alguns dels integrants de les llistes tingui la vocació de ser una cosa o l’altra. En els dos casos a les candidatures hi ha personal tècnic-administratiu, mèdic o d’infermeria, encara que segons les fonts consultades, la candidatura denominada de no afiliats suposa una representació més global d’unitats i la de l’USd’A es concentra més en personal d’Urgències i en algun cas de radiologia.

De fet, són aquests dos els serveis des dels quals es va impulsar la branca sanitària que pretén canviar l’actual conveni avalat pel que fins ara és el comitè d’empresa que presideix en funcions Montserrat Nazzaro, una de les components de la candidatura considerada com a continuista. El que és evident és que tant en les candidatures com dins de les persones que composen les meses electorals hi ha una immensa majoria de dones.

Comentaris (4)

Trending