La CASS ja ho té tot a punt perquè els afiliats només hagin de pagar el 25% dels actes mèdics

El Govern, que és favorable a la generalització del tercer pagador, ha de fer el pas oficial d’aprovar la mesura reglamentària i publicar-la al BOPA

Imatge de la façana de la CASS.
Imatge de la façana de la CASS. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ja ho té tot a punt des del punt de vista logístic, des del vessant informàtic, per tal que els afiliats hagin de pagar només el 25% del cost dels actes mèdics i no els calgui esperar uns dies a veure reintegrat el 75% que sufraga, normalment, el sistema de seguretat social. Perquè això sigui possible falta que el Govern faci l’aprovació formal de les modificacions reglamentàries pertinents.

Ja fa setmanes que, a proposta del Govern, la CASS va emetre un informe favorable a la mesura. Un informe que és preceptiu però no vinculant. Això hauria de comportar que sense cap problema, l’executiu acordés que a partir de la data que s’escaigui, els afiliats a la CASS no hagin de desemborsar d’entrada tot el cost dels actes mèdics -els fàrmacs queden al marge d’aquesta operació tot i que el representant dels pensionistes, Jacint Risco, va reclamar la seva inclusió també en aquesta matèria- i només s’hagin de fer càrrec, en tot moment, de la part de copagament que li pertoca.

La CASS està a punt de posar en marxa tots els mecanismes escaients. De fet, asseguren les fonts, el pas serà automàtic a partir del moment que els canvis reglamentaris es publiquin al BOPA i entrin en vigor. El problema, com va avançar l’Altaveu, és que el president de la CASS, Albert Font, s’oposa a la mesura, al tercer pagador que han sol·licitat diferents col·lectius -com ara la Federació de la Gent Gran- i més encara en moments de dificultat. Font creu que generalitzar el tercer pagador anirà en contra de la pròpia CASS, que serà un reclam que incrementarà la despesa sanitària de forma innecessària.

49882718717 798e3be2bd o

Relacionat

Les plantades de Martínez Benazet i la renúncia posposada d’Albert Font

El president de la CASS no va ser present en la reunió en la qual es va aprovar l’informe de la institució favorable al tercer pagador. I l’oposició arriba a tal nivell que Font va arribar a plantejar la seva sortida de la parapública, per assolir la presidència de la qual va moure cel i terra. Per evitar la sortida es van donar un marge. I, segurament, per mirar d’acontentar en part Font s’acabarà fent el que la CASS també va demanar, que era reglamentar les visites mèdiques telemàtiques.

Font, metge, tampoc no era favorable a dites visites. Sobretot, perquè al seu entendre podien comportar abusos i sobrefacturacions que, en alguns casos, ja s’han pogut comprovar. Emparant-se amb el que es fa a França, la CASS ha sol·licitat que es reglamenti aquesta modalitat de visita mèdica i, en principi així es farà. I es mira que fent els equilibris pertinents això serveixi per calmar el president de la CASS i evitar la seva renúncia, que malgrat haver estat plantejada, ara mateix ono es preveu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending