La CASS cobrirà els nous dispositius per posar insulina i controlar la glucosa dels diabètics

La parapública actualitza la normativa per incloure els darrers avenços en aquest àmbit, tot mantenint el 75% de reemborsament per als pacients, tret d’aquells que tinguin reconegut el 100%

Comentaris

Una imatge de la façana de la CASS.
Una imatge de la façana de la CASS. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de Seguretat Social cobrirà els nous sistemes per a subministrar insulina de forma contínua als pacients afectats per diabetis i pel monitoratge de glucosa. Així ho estableix el nou decret que s’ha publicat aquest dimecres al BOPA. L’objectiu és cobrir els dispositius més avançats que han anat apareixent els darrers anys. En tots els casos, hauran de ser receptats per metges de la unitat de diabetis.

Segons es recorda en el document aquests tipus de mecanismes ja gaudien de reemborsament des del 2018, però ara “l’evolució tecnològica d’aquests dispositius i el seu ús en el tractament i seguiment de la diabetis fan necessari actualitzar aquests decrets per adaptar-los a les noves situacions”. Per això, la CASS va recomanar fer aquest canvi i Govern ho ha acceptat.

La normativa estableix qui haurà de receptar aquests dispositius, principalment els metges especialistes en diabetis tot i que en algun cas també els endocrinòlegs. S’apunta que el reemborsament serà del 75%, tret de per aquelles persones que tinguin reconeguda la cobertura gratuïta.

També s’avisa que es deixarà d’abonar “si es constata que es deixen de complir les indicacions especificades (...), la manca d’eficàcia, l’incompliment de les condicions del tractament que determini el prescriptor, la falta de motivació i de col·laboració per part del pacient o del tutor legal, la no adherència al tractament o el no seguiment regular dels controls mèdics”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending