La CASS cobrirà un medicament per a la diabetis i, en certs casos, per perdre pes

La parapública inclourà l’Ozempic en la llista de fàrmacs finançats, però únicament per pacients amb el tipus 2 de la malaltia o que tinguin obesitat mòrbida i siguin sotmesos a control ponderal

Una capsa d'Ozempiz.
Una capsa d'Ozempiz.

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha validat que la parapública cobreixi un medicament per a la diabetis. En concret, es tracta de l’Ozempic. A banda, en alguns casos també es finançarà totalment per a pacients amb obesitat mòrbida, ja que es pot fer servir per perdre pes. També s’ha aprovat, en aquest cas al 100%, el finançament del Kaftrio, indicat per al tractament de la fibrosi quística, tot i que únicament en l’àmbit hospitalari.

Així ho ha decidit l’òrgan directiu de la parapública en la seva reunió mensual. Així, i segons s’ha explicat en un comunicat, s’ha analitzat i validat un informe on s’estableixen les condicions per al reemborsament de l’Ozempic. Es tracta d’un medicament antidiabètic, però alguns pacients també l’utilitzen per perdre pes.

Per això, s’estipula que la cobertura només s’aplicarà quan es faci servir com a medicament antidiabètic, per a adults que tinguin el tipus 2 d’aquesta malaltia. A banda, es mostren favorable a incloure un altre supòsit: “pacients amb obesitat mòrbida o IMC>35 que hagin iniciat altres mesures de control ponderal”.

Segons ha pogut saber Altaveu, el cost d’aquest medicament és elevat. Així, el preu se situa entorn els 130 euros per quatre dosis.

Un altre fàrmac analitzat pel consell ha estat el Kaftrio. Es tracta d’un medicament per al tractament de la fibrosi quística. Per tant, podrà ser dispensat sense cap cost pel pacient, únicament en l’àmbit hospitalari. Només en aquest supòsit tindrà la cobertura al 100%.

En la reunió del consell, també s’ha acordat impulsar una nova enquesta de satisfacció entre els usuaris de la CASS. S’ha encarregat a l’empresa 9MK i es farà entre octubre i novembre. Es preveu fer fins a 750 entrevistes telefòniques, 500 a assegurats i 250 a declarants.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending