Els casos de Covid arriben als 4.665 amb 98 més que dijous

A l'hospital hi ha 38 pacients ingressats dels quals 28 són a planta i 10 a l'UCI, i vuit d'aquests estan amb ventilació mecànica

Comentaris

Jover i Ubach durant la roda de premsa.
Jover i Ubach durant la roda de premsa. Altaveu

Els casos de Covid-19 en els dos brots arriben als 4.665, amb 98 casos més que dijous. Els de la segona onada són 3.808, d'ells, 1.213 estan actis, 21 menys que dijous. A l'hospital hi ha 38 pacients ingressats, dels quals 28 són a planta i 10 a l'UCI. Vuit d'aquests estan amb ventilació mecànica. Al Cedre hi ha 15 pacients, nou menys que el dijous.

Els pacients recuperats són 117 més que dijous i sumen un total de 3.377 des del març. Hi ha 75 defuncions. El ministre portaveu Eric Jover, ha començat la roda de premsa d'actualitzacio lamentant i envia el condol als familiars de les tres defuncions enregistrades en els dos darrers dies. Jover ha comparegut amb la ministre d'Exteriors, Maria Ubach.

El portaveu ha recordat que s'actualitza l'obligatorietat del port de la mascareta per incloure els infants a partir dels 8 anys. En alguns casos es podria estendre l'obligatorietat als infants a partir de 6 anys. També ha explicat com s'ha intensificat la feina d'inspeccions i control de les mesures.Els principals motius de sanció a establiments estan relacionats amb la separació entre taules o el registre de clients.

S'han fet 388 inspeccions a establiments durant aquesta segona onada de la pandèmia. ha reconegut que el procés sancionador "no és el més àgil", però que és útil per al compliment de les normes. S'han obert 98 expedients sancionadors, dels quals 39 estan en fase d'arxiu ja que no hi havia criteris suficients per multar-los. Hi ha 22 sancions fermes, xifra que Jover afirma que anirà pujant de forma progressiva. En els dos rebrots s'han realitzat 923 inspeccions a 868 establiments i la policia ha fet 715 atestats.

En l’àmbit educatiu, ha indicat que actualment hi ha 57 aules al país sota vigilància activa –40 amb tots els membres aïllats i 17 amb només alguns confinats– i 22 en vigilància passiva

En l’àmbit educatiu, ha indicat que actualment hi ha 57 aules al país sota vigilància activa –40 amb tots els membres aïllats i 17 amb només alguns confinats– i 22 en vigilància passiva. Per aquest motiu les autoritats sanitàries, en col·laboració amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, han decidit fer un cribratge específic als alumnes de les aules que no estan aïllades i que fa més dies que no s’han fet una prova diagnòstica. Es farà un cribratge voluntari a 15 de les 23 aules de l'escola andorrana de maternal i primera ensenyança d'Andorra la Vella per l'alta incidència de coronavirus. Ha reconegut que el Govern "està a l'expectativa per si s'han d'aplicar noves mesures", però sempre controlant la despesa pública i ha afegit que les previsions fetes estan sent suficients i que hi ha un marge de 100 milions d'euros per a imprevistos.

Ubach, per la seva part, s'ha referit a les restriccions fronteres. Així, abans de realitzar qualsevol desplaçament a aquest territori cal consultar les últimes informacions als canals oficials del Govern francès, ja que les restriccions poden variar en funció de l’evolució de la pandèmia. Per circular per Catalunya s’han de portar els dos certificats d’autoresponsabilitat de la Generalitat.

En el torn de preguntes, ha indicat  que hi ha hagut retencions associades als controls fronterers de les autoritats veïnes. Per aquest motiu, recomana imprimir el certificat d'autorresponsabilitat català i emplenar-lo a mà (la versió digital no accepta una adreça andorrana). Ha subratllat que ecorda que els temporers estrangers necessiten un document signat per Andorra per poder treballar al país.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending