Els casos totals de coronavirus superen els 12.000

Hi ha 20 pacients ingressats a planta i vuit a la Unitat de Cures Intensives (UCI), set dels quals amb ventilació mecànica​.

Jover i Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Jover i Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

La pandèmia ha trencat aquest dimecres la barrera dels 12.000 contagis. Amb els 66 nous positius diagnosticats les darreres hores, ja són 12.010 les persones que, des de fa un any, s’han contagiat a Andorra amb el coronavirus. També segueixen a l’alça els casos actius, que ja s’apropen als 600. 28 d’aquests pacients es troben a l’hospital.

El nombre d’infeccions continua a l’alça: 66 en les darreres 24 hores. Això fa trencar la barrera dels 12.000 contagis al mateix temps que situa els casos actius en 580. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap defunció. Hi ha 20 pacients ingressats a planta i vuit a la Unitat de Cures Intensives (UCI), set dels quals amb ventilació mecànica.

La situació també continua sent preocupant al sistema escolar, amb un nombre d’aules afectades. Hi ha 25 amb alumnes aïllats, tretze totalment i dotze de forma parcial. A més, es manté una vigilància passiva sobre 53 grups més.

Pel que fa a la campanya de vacunació, s’han administrat un total de 9.669 dosis de vacunes. Des del Govern, segons ha indicat Benazet, es confia que durant l’abril, amb els vaccins que han d’arribar tant de Pfizer com d’AstraZenaca es pugui immunitzar les persones majors de 60 anys, completant d’aquesta forma la fase 3B i iniciant la 3A.

El titular de Salut ha posat en relleu que, ara mateix, la taxa de reproducció de la malaltia continua per sobre l’1. Se situa en un 1,23. També ha alertat que el nivell d’alerta és elevat (3 sobre 4) i que això “ens obliga a ser molt responsables i a limitar les interaccions socials”. En aquest sentit, ha recordat que “tenim una nova variant que es mostra, com hem pogut veure a Espanya i França, molt virulenta”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending