La cartera de serveis sanitaris públics estarà definida la propera tardor

El ministeri de Salut preveu que ja s’hi puguin incorporar alguns tractaments de naturalesa psicològica encara que hi ha converses i negociacions pendents

Façana de la CASS.
Façana de la CASS. Toni Solanelles

La cartera de serveis sanitaris que tindran cobertura per part de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) hauria d’estar totalment definida la propera tardor. Aquest és l’objectiu del ministeri de Salut que, a més a més, espera que ja pugui recollir alguns tractaments de naturalesa psicològica, que hores d’ara queden fora del catàleg.

No obstant, encara no és del tot clar com quedarà la cobertura psicològica. Hi ha converses pendents i negociacions obertes amb el Col·legi de Psicòlegs i, almenys, el ministeri de Salut per poder arribar a una entesa. Fa temps que hi havia contactes però el canvi de junta de l’ens col·legial ha obligat a refer ponts. Alhora, la negociació relativa al programa d’atenció a persones afectades per l’impacte de la pandèmia ha condicionat tot el procés.

Els dos màxims responsables ministerials, Joan Martínez Benazet i Helena Mas, van explicar aquest dimarts en el marc de la presentació de les línies mestres del nou pla estratègic de salut mental que cal definir el rol dels psicòlegs en aquest projecte. Col·lateralment, aquesta definició també té a veure amb la inclusió de les teràpies psicològiques en la cartera de serveis.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending