La campanya basquetbolística de donació de sang ja té gairebé complet l’aforament

El Poliesportiu d’Andorra serà l’escenari, dilluns entre les 12 del migdia i les 8 de la tarda, d’un acapte sanguini per mirar de pal·liar en certa manera la davallada de reserves

Sílvia Riva, Gorka Aixàs i Jordi Fernàndez durant la presentació de la campanya de donació de sang.
Sílvia Riva, Gorka Aixàs i Jordi Fernàndez durant la presentació de la campanya de donació de sang.

La Creu Roja, el MoraBanc Andorra i el Govern han presentat aquest matí la campanya de recollida de sang que tindrà lloc el proper dilluns entre les 12 del migdia i  les 8 de la tarda al Poliesportiu d’Andorra. En el marc de l’actual pandèmia cal sol·licitar cita prèvia per poder acudir a l’acapte i evitar les aglomeracions i només obrir el torn ja pràcticament s’ha esgotat el marge de 150 places que es preveu per a dilluns.

La campanya compta, com és habitual, amb la infraestructura i suport del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i tal i com ha passat en les darreres que s’han fet els donants s’han d’inscriure amb cita prèvia en un enllaç concret. Encara hi ha forats i és possible que dilluns mateix es pugui encabir alguna persona més. En tot cas, tant el director de la Creu Roja, Jordi Fernàndez, com el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, han destacat la importància de les donacions.

 

De fet, Fernàndez i Riva han recordat que les reserves del banc de sang català, que abasteix Andorra, han caigut arran de la pandèmia i, alhora, també ha recordat que el Principat, “per la nostra dimensió”, no és autònom en aquesta matèria. Per això és important contribuir tant com es pugui en les, ara, cinc donacions que es fan al país durant l’any.

“El darrer acte amb el que vam poder col·laborar a nivell social fa una mica més d’un any va ser la campanya de sang” ha volgut subratllar el president Gorka Aixàs, que ha afegit que “que ho podem tornar a fer és senyal que les coses a poc a poc van tornant al ritme que tenien”. Aixàs ha volgut “encoratjar la gent a donar sang” i també a vacunar-se contra la Covid. La ministra d’Esports ha destacat que “la sang és necessària independentment de la pandèmia i això només s’aconsegueix amb aquestes campanyes”. Jordi Fernàndez ha volgut remarcar que “la situació derivada de la pandèmia fa que la sang faci més falta que mai”. Fernandez ha explicat també que “ja estem segurs que la campanya serà un èxit perquè des que es va obrir la possibilitat d’agafar cita de seguida es van inscriure moltes persones”.

Etiquetes

Comentaris

Trending