Els busos poden tornar al màxim de capacitat i les guarderies tenir deu infants a les aules

Des d’aquest dimecres els balnearis i centres termals poden activar-se però amb un 30% de l’aforament i un màxim de 200 persones en cadascun dels espais

Dos autobusos estacionats en les immediacions de l'Estació Nacional.
Dos autobusos estacionats en les immediacions de l'Estació Nacional. Toni Solanelles

Els busos poden tornar a portar tots els passatgers que caben legalment al vehicle. Des d’aquest dimecres no cal que redueixin el passatge a causa del coronavirus. Això sí, els usuaris han de dur mascareta durant tot el trajecte i el vehicle ha de disposar de gel hidroalcohòlic. També es permet a les guarderies incrementar el nombre d’infants per aula: a partir d’avui podran ser deu els menors per classe sempre que es disposin dels metres quadrats mínims.

Aquestes són dues de les mesures que ha adoptat aquest dimecres el Govern en relació a mesures per combatre la Covid o per intentar anar retornant a la normalitat després de l’apaivagament de la pandèmia. El consell de ministres ha acordat diversos avisos -un instrument legal de molt baixa eficàcia jurídica, tot sigui dit de passada- que entren en vigor avui mateix, i que també tenen a veure, per exemple, amb els centres termals o les discoteques, que continuaran tancades.

Els busos poden tornar al 100% de la seva capacitat sempre que els usuaris adoptin mesures de prevenció per evitar la propagació del virus. Els balnearis i centres termals també poden activar-se però amb un 30% de l’aforament i un màxim de 200 persones en cadascun dels espais. Els restaurant i pubs tenen limitada l’hora d’obertura, ja s’havia dit, fins la 1 de la matinada i l’activitat de ball hi és prohibida.

Llars d'infants

Quant a les escoles bressol, s’augmenta fins a un màxim de deu el nombre d’infants per aula sempre que es compleixi el que estableix el Reglament de guarderies en relació amb el nombre de professionals i els metres quadrats per infant. Alhora, deixa de ser necessari el canvi de roba de l’infant en el moment de l’arribada a la llar d’infants. No obstant, es recomana demanar a les famílies el canvi diari de la roba de l’infant. A més a més, les famílies no han d’aportar les receptes d’antitèrmics que s’aportaven prèviament a la pandèmia. Actualment no hi ha cap indicació per a l’ús d’antitèrmics en les llars d’infants, ja que les famílies han de recollir de manera urgent de la llar d’infants els infants que presentin símptomes de malaltia aguda.

 

Comentaris (3)

Trending