Augmenta la pressió hospitalària amb quatre pacients, un d'ells a l'UCI

Hi ha 302 casos actius, 34 d'ells en les darreres 24 hores i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet insisteix en la protecció

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  durant la roda de premsa.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat que hi ha un repunt de la pandèmia i que "cal protegir-nos". El número de persones vacunades és una garantia tot i que les vacunes no protegeixen al 100%. "Hem de tenir clar que hem de fer si tenim una o dues dosis". Hi ha 34 casos nous "però tampoc és que hi hagi una enfilada". La RO éstà a 1,27. Hi ha 302 casos actius, amb quatre pacients ingressats, un de 74 anys amb dues dosis de vacuna i un altre a l'UCI.

El pacient de l'UCI és un turista i no està ventilat. Havia estat vacunat amb una primera dosi de Janssen i havia vingut al país per visitar uns familiars. Martínez Benazet ha recordat l'alta incidència que hi ha a Catalunya i els intercanvis que hi ha amb Andorra. "Hem de guardar distància, portar mascareta i rentar-nos amb gel hidroalcohòlic".

Ha assenyalat en relació a les vacunes que no s'han detectat efectes secundaris importants tot al contrari que amb el coronavirus. "Si posem això en els dos plats de la balança està clar que cal vacunar-se. Necessitem que tothom es vacuni. Demano a tothom que s'apunti per la protecció i per acabar aquest malson. Com més persones estiguin immunitzades, més aviat tornarem a una vida normal

Ha informat que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus al Principat és de 14.273 persones i es registren un total de 13.844 altes. El total de defuncions fins a la data és de 127.

-

Comentaris (6)

Trending