Andorra Lírica admet “un error humà” en l’aplicació del protocol anti-Covid a la sarsuela

La directora de la Temporada d'Òpera, Jonaina Salvador, assegura que van tenir com a referència els protocols que se'ls va facilitar pel concert de Nadal a les Fontetes de la Massana

Comentaris

Jonaina Salvador.
Jonaina Salvador. ARXIU

La directora de la Temporada d'Òpera, Jonaina Salvador ha definit com un "error humà" l'incompliment dels protocols sanitaris per a la representació de la sarsuela 'Cecília Valdés' els passats dies 8 i 9 de maig a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria. Ha assegurat que van tenir com a referència els protocols que se'ls va facilitar pel concert de Nadal a les Fontetes de la Massana.

Salvador ha explicat a l'Altaveu que ja abans d'iniciar els assajos van efectuar testos amb els artistes forans i que tothom va sortir negatiu. Dijous i divendres es van testar tots els participants locals i la resta de l'elenc de fora.  "Vam rebre el correu electrònic per recordar-nos el protocol aprovat per a les representacions de 'Cecília Valdés' i vam veure que eren els mateixos amb un canvi a l'aforament que passa del 30 al 40%. Al final del correu s'especifica que tres hores abans de l'espectacle s'ha de fer un test ràpid de farmàcia i ens passa per alt". Lamenta molt la situació i desitja que "la cosa no vagi a més". Recorda que "les mesures van incloure els alumnes del Sant Ermengol i els components de l’Esbart Laurèdia –aquests últims van participar portant mascareta en tot moment–”.

Ha afegit que ha tingut coneixement de l'obertura de l'expedient per part de Govern a través dels mitjans de comunicació. "És quan hem tornat a mirar els protocols i hem vist això del test tres hores abans de l'inici de la representació". Salvador assegura que no hi ha hagut "mala voluntat" i que fins i tot van comunicar al ministeri de Salut el número de persones que coincidiren a dalt de l'escenari. Diu que no tenen confirmació oficial de la incoació de l'esmentat expedient i que en tot moment van mostrar la seva col·laboració. "Quan el dilluns dia 10 tenim coneixement dels primers casos ens vam posar en contacte amb el ministeri de Salut i vam contactar amb tot l'elenc perquè es confinessin".

'Cecília Valdés' era l'espectacle que tancava la temporada 2020-21 i Salvador espera que la pròxima es pugui desenvolupar amb tota normalitat i sense restriccions. "En aquesta a l'Auditori Claror s'han respectat totes les mesures amb entrades i sortides d'espectadors esgraonades, gel hidroalcohòlic i distanciament". 

Comentaris (5)

Trending