Andorra Endavant és partidària que el transport sanitari no medicalitzat l’assumeixi el SAAS

El grup parlamentari liderat per Carine Montaner demana al Govern si és conscient de la problemàtica que hi ha entre el personal i la concessionària

Una imatge d'una de les ambulàncies d'ATS aquesta tarda.
Una imatge d'una de les ambulàncies d'ATS aquesta tarda. Toni Solanelles

Andorra Endavant és partidària que el transport sanitari assistit però no medicalitzat l’assumeixi el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Com a mínim, i vista la problemàtica que hi ha amb aquest servei i el greu conflicte existent entre la concessionària i els treballadors, el grup parlamentari liderat per Carine Montaner, demana tant al SAAS com al ministeri de Salut que analitzin la viabilitat de l’absorció del servei.

Aquest posicionament del quart grup parlamentari de la cambra l’ha posat sobre la taula Montaner després de reunir-se amb els representants sindicals i del personal d’Andorrana de Transport Sanitari, la concessionària que està oferint el servei amb moltes dificultats, atès que, segons els treballadors, no compleix la subrogació signada el dia abans d’iniciar-se el servei i perquè depèn en bona mesura de personal del SAAS per poder complir allò signat.

Una ambulància d'Andorrana de Transport Sanitari per Prat de la Creu.

Relacionat

El personal del transport sanitari denuncia que l’empresa els ha esperonat “a cremar ambulàncies”

També s’emmarca aquest posicionament en una demanda per escrit que s’ha fet al Govern ara que els mecanismes parlamentaris ja tornen a estar operatius. En aquest sentit, Andorra Endavant demana a l’executiu “si està assabentat del malestar dels treballadors d’aquesta empresa que reclamen condicions de treball d’acord amb els drets laborals pactats anteriorment” i si “preveu reunir-se amb el col·lectiu i amb l’empresa per tal de parlar dels problemes esmentats i trobar solucions en breu”.

Finalment, i segons la mateixa demanda que espera una resposta escrita de l’executiu, la formació integrada en l’oposició parlamentària manté que “tenint en compte els problemes reiterats des de fa anys entre una part del col·lectiu d’aquests mateixos treballadors i les empreses adjudicatàries successives que han prestat l’esmentat servei, es pregunta al Govern si té previst en un futur absorbir aquest servei dins del SAAS”.

Reunió entre Concòrdia, PS i representants sindicals i dels treballadors.

Relacionat

Clam perquè es retiri la concessió del transport sanitari i es convoqui un nou concurs

Com a preàmbul a la pregunta feta al Govern, Andorra Endavant explica “els representants dels treballadors de transport sanitari assistit i no medicalitzat d’Andorra van demanar reunir-se amb el grup parlamentari Andorra Endavant de manera urgent per tal d’explicar el malestar d’una part del col·lectiu per les planificacions indegudes i el no respecte dels drets laborals i dels acords pactats anteriorment amb la darrera adjudicatària, ambulàncies ADP”.

El 15 de maig es va fer la reunió i els treballadors d’Andorrana de Transport sanitari els van fer arribar un comunicat del qual també es va fer ressò l’Altaveu, i en què es posaven de manifest un seguit d’anomalies i fins i tot d’irregularitats manifestes que han fet que, finalment, els representants laborals s’hagin reunit amb tot de consellers de l’oposició parlamentària.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending