L’adjudicatari del transport sanitari renuncia i el servei passa a l’UTE Carlemany-Valira-Egara

El SAAS ha comunicat que SAS i SSSG, guanyadores del concurs, han renunciat al contracte, presumiblement perquè es temien que perdrien diners, i aquest passa a les societats que van presentar una segona millor oferta

Una ambulància d'Egara circulant pel centre d'Andorra la Vella.
Una ambulància d'Egara circulant pel centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El concurs per escollir la nova concessionària del transport sanitari s’ha convertit en una pedra en la sabata molt incòmoda per al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Quan semblava que tot estava encaminat, amb l’adjudicació atorgarda a la unió de les empreses SAS i SSSG acordada el passat novembre, ara toca torna a canviar. Les dues societats han renunciat i això comporta que la parapública hagi hagut de refer el resultat del concurs: el servei acabarà gestionat per una altra UTE, la formada per Carlemany, Valira i Egara.

A inicis de novembre, el SAAS va fer pública la decisió que, teòricament, havia de posar fi a un procés no exempt de polèmica, amb un primer concurs que es va declarar desert. El motiu va ser llavors la gran disparitat de preus entre els licitadors, especialment per part de Cor de les Valls, empresa vinculada a la concessionària actual, Ambulàncies de les Valls. En el segon sí que es va escollir una nova gestora: la unió entre l’andorrana Servei d’Assistència Sanitària (SAS) i l’espanyola Servicios Socio Sanitarios Generales (SSG).

Un dels vehicles usats fins ara per SAS Ambulàncies.

Relacionat

Els ‘hereus’ d’Ambulàncies de les Valls faran el transport sanitari si les impugnacions no ho eviten

La sorpresa ha arribat aquest dimecres. Des del SAAS s’ha anunciat la “retirada d’oferta i renúncia a la formalització del contracte” per part d’aquesta UTE, sense que, per ara, hagin transcendit els motius. La parapública ha fet, doncs, marxa enrere en el concurs. I ha elegit la segona millor oferta presentada: la d’una altra conglomerat d’empreses: Transports i prevencions sanitàries Carlemany, Ambulàncies Valira i Ivemon Ambulàncies Egara.

Aquesta UTE és, doncs, el nou adjudicatari. Disposarà d’un termini no superior a 140 dies per iniciar la prestació dels serveis. Fins llavors, Ambulàncies del Pirineu continuarà fent-se càrrec. La nova concessionària té l’obligació de subrogar els 25 tècnics que formen part de la plantilla que aquesta darrera societat destina al servei.

Una ambulància d'Egara circulant pel centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

El concurs pel transport sanitari va camí de la Batllia

Justament, les empreses que ara es faran càrrec de les ambulàncies havien engegat processos en contra de les decisions anteriors del SAAS. Un d’ells anava en contra de la decisió de la parapública de deixar desert el primer concurs. De fet, ja s’havia presentat un recurs administratiu que l’entitat havia refusat. El segon anava, justament, contra l’adjudicació anunciada al novembre i que, ara, ha quedat anul·lada i modificada a favor seu.

Relacionat

El nou transport sanitari li costarà al SAAS mil euros diari en temporada alta

Pel que fa a la renúncia per part de SAS i SSSG, segons les fonts consultades, el motiu es troba en el fet que l’oferta econòmica presentada, que suposava uns mil euros diaris per al SASS en temporada alta i 850 durant la baixa, no es va calcular correctament. Un cop analitzada la situació es van adonar que perdrien diners, ja que l’empresa espanyola, a l’hora de fer números, hauria comès errors que comprometrien la viabilitat del projecte.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending