Els ‘hereus’ d’Ambulàncies de les Valls faran el transport sanitari si les impugnacions no ho eviten

​El consell directiu del SAAS adjudica el servei a la UTE configurada entre les empreses andorrana Servei d’Assistència Sanitària (SAS) i l’espanyola Servicios Socio Sanitarios Generales (SSG) però com a mínim una altra de les aspirants pensa recórrer contra la decisió

Un dels vehicles usats fins ara per SAS Ambulàncies.
Un dels vehicles usats fins ara per SAS Ambulàncies. ARXIU

​El consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha adjudicat el servei de transport sanitari a la UTE formada per l’empresa andorrana Servei d’Assistència Sanitària (SAS) i l’espanyola Servicios Socio Sanitarios Generales (SSG). La primera està impulsada per alguns dels promotors del que al seu dia va ser Ambulàncies de les Valls, que ja havia fet transport per compte del SAAS. La segona, andalusa, té com a director mèdic l’urgellenc Ricard Armengol. La decisió del SAAS, però, serà impugnada.

 

Segons l’informe d’adjudicació, la UTE en qüestió ha obtingut la major puntuació global respecte als altres licitadors i per aquest fet ha esdevingut l’adjudicatària del concurs. La valoració de les ofertes, segons que informa el SAAS en un comunicat, s’ha realitzat seguint els criteris d’adjudicació establerts al plec de bases que regeix la licitació, valorant-se l’oferta econòmica, el termini d’implantació, altres millores proposades i l’experiència de l’empresa, així com la que més s’ajusta a les necessitats assistencials del SAAS.

Una ambulància d'ADP circulant per Andorra la Vella.

Relacionat

Les ofertes del forfet diari del transport sanitari en temporada alta van de 1.000 a 1.500 euros

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, l’UTE esmentada ha obtingut 89 punts i ha quedat per avant de l’altre conglomerat empresarial, el que formaven Carlemany, Valira i Egara Ambulàncies. Aquesta segona UTE ha assolit 80 punts. En darrer lloc hi ha quedat l’actual concessionari, unes Ambulàncies del Pirineu (ADP) que s’han quedat amb sols 74 punts. L’adjudicació final s’hauria tancat per 840.000 anuals, encara una mica per sota de la proposta feta per SAS i SSG en el concurs ara resolt, i que era de 888.000 euros.

L’adjudicació final s’hauria tancat per 840.000 anuals, encara una mica per sota de la proposta feta per SAS i SSG en el concurs ara resolt, i que era de 888.000 euros

Aquest procés competitiu ha permès assolir, segons el SAAS, el doble objectiu que aquest nou contracte comporti una millora en els recursos destinats a aquest servei així com un significatiu estalvi econòmic, atès que s’ha assolit una millor tarifa en els preus dels serveis respecte als actualment vigents. Pel que fa a la implantació del servei, l’adjudicatària haurà d’iniciar la prestació del servei en un termini no superior a 119 dies a comptar de la notificació de l’adjudicació, data en que s’hauran d’haver subrogat els 25 tècnics que formen part de la plantilla de l’entitat que actualment presta el servei. SAS-SSG intentarà posar-se en marxa en tres mesos.

Aquest dijous el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assegurar durant una compareixença que encara no estava adjudicat el servei. Però el comunicat del SAAS no deixa lloc a dubtes que la reunió del consell directiu es va fer, justament, aquest dijous. En la segona convocatòria del concurs, la UTE SAS-SSG era la que oferia el forfet fixe a un preu més baix. Tan baix que Carlemany, Valira i Egara estan disposats a impugnar la decisió que s’ha fet pública aquest divendres.

De fet, l’esmentada UTE ja va recórrer en seu administrativa -i amb la ferma voluntat de recórrer als tribunals- contra la resolució per la qual es va deixar desert el primer procés de selecció. Els recurrents entenien que ADP i Cor de les Valls havien de quedar fora del concurs i que la concessió del servei se l’havien de jugar entre ells i l’actual ‘vencedora’, SAS-SSG, que en el segon procés va fer una oferta molt rebaixada respecte de la primera.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending