La xarxa europea de cooperació posa a disposició d'Andorra un hospital mòbil per a la vacunació

La infraestructura, cofinançada al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, està actualment a Navarra i es traslladarà també a Aragó i Catalunya

L'hospital mòbil.
L'hospital mòbil. SAMU 31

La xarxa de cooperació europea Egalurg posa a disposició d'Andorra un hospital mòbil per a la campanya de vacunació contra la pandèmia de la Covid-19. La infraestructura que forma part del Centre Hospitalari Universitari (CHU) de Tolosa està actualment a Navarra. Segons una de les responsables del projecte, la doctora Anna Ribera del Samu 31 de Tolosa, l'hospital es desplaçarà a l'Aragó, Catalunya i Andorra.

 

Abans d'arribar a Navarra, l'hospital es va utilitzar en territoris aïllats de l'Alta Garona (França) per realitzar massivament PCRs i també es va instal·lar a la localitat francesa de Baiona com a reforç de el servei d'urgències de el Centre Hospitalari de la costa basca (CHCB), que es va veure desbordat a causa de la pandèmia. La xarxa de cooperació Egalurg està liderat pel Centre Hospitalari Universitari de Tolosa.

La xarxa europea va començar la seva activitat el 2019. Entre els seus objectius es troba l'harmonització de protocols per a una execució dels mitjans sanitaris més eficaç. El desenvolupament d'eines innovadores és una de les claus de el projecte que es veu reflectida a l'hospital mòbil o una plataforma que simularà situacions d'emergència i servirà per formar el personal sanitari en aquests casos, treball del què s'encarrega Navarrabiomed.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (Poctefa 2014-2020) per reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera dels tres països. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor de el desenvolupament territorial sostenible. L'hospital mòbil és un dispositiu únic a Europa amb un camió creat a partir de la tecnologia militar que en menys d'una hora pot desplegar cinc sales per acollir 18 pacients en cures intensives.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending