La variant Òmicron segueix disparant els nous contagis i torna a enfilar els casos actius

Salut detecta en les darreres hores 283 positius que, malgrat les 221 altes que s’han pogut atorgar, situen els pacients amb la malaltia en 2.120

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Els efectes d’Òmicron continuen deixant-se sentir al país. El nombre de contagis ha tornat a disparar-se folgadament per sobre dels 200 (283 entre dimarts i dimecres) i, de retruc, també ho fan els casos actius. La dada positiva és que, malgrat aquesta situació, la tensió segueix davallant, de mica en mica, a l’hospital. Una dada que evidencia la transmissibilitat de la nova variant és l’actual taxa de reproducció: 1,40.

La soca detectada inicialment a Sud-àfrica no només ha arribat al país sinó que, a més, està guanyant terreny de forma ràpida, tal com s’havia previst. A manca de la informació que pugui proporcionar l’anàlisi de les aigües residuals, Salut té clar que Òmicron és la responsable del nou repunt de casos: entre aquest dimarts i dimecres, fins a 283 nous positius detectats al país.

I això, malgrat que en aquestes darreres hores també s’ha donat un nombre elevat d’altes (221) fa que els casos actius es tornin a enfilar i s’apropin al rècord assolit ara fa unes setmanes. Per ara, es queden en 2.120.

La bona notícia es troba a un hospital on s’han pogut donar tres altes. Per tant, actualment queden ingressades 25 persones. D’aquestes, 11 a planta i 14 a cures intensives. Nou d’aquests pacients requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa al sistema escolar, la situació millora, lògicament fruit de les vacances. Queden encara, però, 30 aules amb algun alumne confinat. D’aquestes, 25 amb tot el grup sota mesura d’aïllament. A banda es fa vigilància passiva sobre 53 aules més.

Al llarg del dimarts, es van posar fins a 1.279 dosis de vacuna. Novament, la gran majoria corresponien a la tercera tongada del vaccí, que es considera clau per poder evitar contagis amb Òmicron. Ja són 19.511 les persones que tenen aquesta triple pauta. De fet, ja s’està posant a gent d’uns 49 anys i es confia que el ritme es pugui accelerar encara més els pròxims dies amb l’increment de taules previst a l’antiga plaça de braus.

Comentaris (6)

Trending