Les vacunes contra la grip costaran a Salut un 5,2% menys del previst

La farmacèutica GlaxoSmithKline subministrarà 7.500 dosis a un preu de 9 euros cadascuna, quan l’estimació que havia fet el Govern era pagar 9,5

La infermera del CAP de la Massana, Paqui Guerrero, preparant una vacuna de la grip.
La infermera del CAP de la Massana, Paqui Guerrero, preparant una vacuna de la grip. Bru Noya

La campanya de vacunació contra la grip acabarà costant menys del que preveia el Govern. L’executiu ha tancat la compra dels vaccins que han de distribuir de cara al pròxim hivern. I els pagarà per sota del preu que havia estimat. Cadascuna de les 7.500 dosis que, inicialment, s’adquiriran costarà nou euros, cinquanta cèntims més barats del que es pensava.

Salut fa setmanes que va començar els tràmits per proveir-se de les vacunes contra la grip. Ja llavors va preveure que hi hauria menys demanda que el 2021. Si llavors se’n van comprar 9.000, el nou concurs preveia una xifra inferior en un 17%. Tot just 7.500.

Una infermera administrant una vacuna contra la grip.

Relacionat

Salut redueix la compra de vacunes contra la grip de cara a l’hivern vinent

El concurs preveia un preu base per dosi de 9,5 euros. És a dir, un total de 71.250 euros. Ara, ha finalitzat tot el procés i l’encàrrec dels vaccins, segons s’indica a l’edicte publicat aquest dimecres al BOPA, s’ha fet a la farmacèutica GlaxoSmithKline. En la decisió ha estat clau el cost proposat des de la multinacional: 9 euros per dosi.

És a dir, 50 cèntims menys del que s’havia previst. Un 5,2% per sota. En total, doncs, si no s’acaben encarregant més dosis en funció de la demanda que hi hagi, el que es destinarà finalment a les vacunes contra la grip seran 67.500 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending