Salut redueix la compra de vacunes contra la grip de cara a l’hivern vinent

El Govern només preveu adquirir 7.500, un 17% menys que el 2021, i preveu pagar el mateix preu, 9,5 euros per dosi, malgrat l’actual context global d’encariment de preus

Una infermera administrant una vacuna contra la grip.
Una infermera administrant una vacuna contra la grip.

Salut considera que, de cara a la tardor vinent, no caldrà aprovisionar tantes vacunes de la grip com l’any passat. De fet, només en sol·licitarà, per ara, 7.500. Això suposa una disminució considerable en comparació a la xifra encarregada el 2021. S’estima que el cost per al Govern serà, lògicament, també inferior. Tot just uns 71.000 euros.

Des de l’executiu s’ha encetat el procés per comprar aquestes vacunes, que principalment aniran dirigides a les persones que, en cas de contreure la malaltia, poden patir més complicacions. El concurs preveu l’adquisició de 7.500 dosis del fàrmac. La xifra és considerablement inferior a l’encarregada el 2021 de cara al passat hivern.

Llavors, es van comprar fins a 9.000, una de les xifres més elevades dels darrers anys. Per tant, la disminució és d’un 17%. En aquest cas, s’entén que hi haurà una menor demanda, seguint les dades de la darrera campanya de vacunació.

Això, lògicament, també representarà una menor despesa. S’estima que el cost de cada dosi serà de 9,5 euros. És a dir, un total de 71.250. Ara bé, es tracta del mateix preu que es va pagar el 2021, quan la farmacèutica guanyadora del concurs, GlaxoSmithKline va cobrar un total de 85.500 euros.

Caldrà ara veure si la previsió és correcta o, com ha succeït amb molts altres àmbits, aquest encàrrec s’acaba encarint en el marc de l’increment global de preus que ha anat a més arran de l’esclat de la guerra a Ucraïna. Això se sabrà a l’agost. El termini de presentació d’ofertes per al concurs acaba el dia 11 del mes vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending