La vacuna monodosi de Janssen es començarà a distribuir a Europa el 19 d'abril

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas espera arribar a la immunitat de grup el 14 de juliol

Un vial del vaccí de Janssen.
Un vial del vaccí de Janssen. Altaveu

La vacuna de Janssen contra la Covid-19, elaborada per la multinacional Johnson and Johnson, es començarà a distribuir a Europa el 19 d'abril, segons afirma l'agència France Presse. A diferència dels productes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, el vaccí s'administra en una sola dosi.

Un altre avantatge és que es pot conservar a temperatures molt superiors a les necessàries per als fàrmacs dels seus competidors. Espanya ha de rebre un 10% dels 400 milions de dosis que la Unió Europea ha comprat a Janssen. La meitat han d'arribar d'aquí a final d'any, fet que significa que Espanya ha de poder disposar de 20 milions del quart vaccí autoritzat per l'Agència Europea del Medicament.

Es tracta d'una vacuna de tipus tradicional, com la de AstraZeneca i per tant, s'introdueix amb la vacuna un gen del coronavirus per poder preparar el sistema immunitari en cas d'infecció.  Luis Díaz Rubio, president a Espanya i Portugal de Janssen, ha afirmat que, amb l'extensió de la vacunació, en uns quants mesos tindrem una situació "ben diferent de la que tenim ara".

L’arribada de la vacuna de Janssen ajudarà a assolir un dels objectius que s’ha marcat la Unió Europea, que és el d’arribar a la immunitat de grup el 14 de juliol. El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, deia aquest dilluns que creu que aquell dia (que coincideix amb l’efemèride de l’inici de la Revolució Francesa) seria un bon dia per donar per acabada la pandèmia: “Els nord-americans tenen pensat anunciar la immunitat el 4 de juliol, el Dia de la Independència. Nosaltres podem fer-ho el dia 14 de juliol: el Dia de l'assalt a la  Bastilla”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending