Tres pacients menys a l’hospital i baixa el nombre d’ingressats a l’UCI

En les darreres hores, Salut ha detectat 53 nous positius amb coronavirus mentre que la taxa de reproducció baixa lleugerament fins al 0,89

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

La pressió que el coronavirus genera sobre el sistema sanitari continua sent elevada, però, a poc a poc, es va relaxant. En les darreres hores tres dels pacients que estaven a l’hospital de Meritxell han pogut ser donats d’alta i dues de les persones que es trobaven a la unitat de cures intensives han pogut abandonar-la. A banda, s’han detectat 53 nous positius i la taxa de reproducció ha tornat a disminuir lleugerament, fins al 0,89.

En els darrers dies, de mica en mica, el nombre de pacients ingressats a l’hospital per culpa del coronavirus ha anat disminuint. Per primer cop en dies, es baixa de la trentena. En concret, es queda en 29 després de tres altes que s’han pogut donar des del dimarts.

D’aquests, hi ha 17 a planta i dotze a la unitat de cures intensives. Aquesta àrea ha vist com dos pacients n’han pogut sortir en millorar el seu estat. Ara queden dotze amb ventilació mecànica però, segons ha avançat Benazet, tres d’ells es troben en el període previ a l’extubació.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, Salut ha detectat 53 nous positius. Això fa que el nombre total de persones que s’han infectat amb la Covid-19 des de l’esclat de la pandèmia ascendeixi ja a 10.070. La dada manté la tendència a la moderació de casos dels darrers dies. Això es tradueix en una taxa de reproducció que segueix reduint-se i ara se situa en 0,89, la més baixa des de fa diverses setmanes. D’aquests casos, 654 es consideren encara actius.

Pel que fa al sistema escolar, també millora la situació. Hi ha dues aules menys, 6, totalment confinades i vuit sota vigilància activa.

Paral·lelament, continua avançant el procés de vacunació. Ja són 1.138 les persones que han rebut la primera dosi del vaccí de Pfizer. És a dir, cada cop més a prop d’esgotar la primera remesa rebuda pel país.

Etiquetes

Comentaris

Trending