Tres contagis en el cribratge de l’Escola andorrana d’Escaldes i un padrí ingressat per Covid

La tímida repuntada de la pandèmia es manté, amb vuit casos positius més les darreres 24 hores

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El cribratge que s’ha realitzat aquest dijous als alumnes de cinquè de primària de l’Escola andorrana d’Escaldes ha permès detectar tres positius, tres contagis que apareixeran en les dades de seguiment de la pandèmia d’aquest divendres, i que caldrà afegir, com a mínim, a les tres infeccions notificades en les anteriors 24 hores, que fan que el repunt de la Covid es mantingui de manera sostinguda i hagi obligat a ingressar a la planta de l’hospital una persona d’avançada edat.

Els contagis que es van detectant les darreres setmanes, tal i com ja va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es van donant al tomb, en molts casos, de la població escolar. De fet, les darreres hores s’ha hagut de confinar totalment una altra aula, amb la qual cosa ara mateix n’hi ha cinc de totalment aïllades i quatre més amb alguns dels seus integrants confinats. A més, hi ha onze aules en vigilància passiva.

Entrada esglaonada a l'Escola andorrana d'Escaldes.

Relacionat

Nou cribratge a l’escola andorrana d’Escaldes perquè el brot Covid s’ha estès als alumnes de cinquè

L’epicentre de la Covid, actualment i a nivell escolar, es troba a l’Escola andorrana d’Escaldes. I després que els contagis s’estenguessin de sisè de primària a cinquè, aquest dijous s’ha fet un cribratge que ha permès detectar tres contagis. Aquests malalts no apareixen en les dades oficials fetes públiques fa poca estona, i que revelen que en les darreres 24 hores s’han notificat tretze positius i cinc altes, amb la qual cosa el nombre de malalts actius ascendeix a 88.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 15.222 persones i es registren un total de 15.004 altes. El total de defuncions, que sortosament porta dies sense veure’s alterat, és fins a la data de 130. Dels malalts actius, s’ha dit, n’hi ha un d’hospitalitzat. A planta, no hi ha ara per ara, sortosament també, cap ingressat a l’UCI. Quant al pla de vacunació ja s’han administrat 104.018 vacunes –53.858 primeres dosis, 49.906 segones i 254 terceres.

Comentaris

Trending