Nou cribratge a l’escola andorrana d’Escaldes perquè el brot Covid s’ha estès als alumnes de cinquè

Salut ha fet les proves TMA a fins a 53 persones i s’espera tenir els resultats aquest dijous, tot i que, per ara, la situació “preocupa lleugerament” perquè no s’ha detectat cap impacte en el sistema sanitari

Entrada esglaonada a l'Escola andorrana d'Escaldes.
Entrada esglaonada a l'Escola andorrana d'Escaldes.

El brot de coronavirus que afecta l’escola andorrana de primera ensenyança a Escaldes-Engordany s’ha complicat amb l’extensió cap als alumnes de cinquè curs. Per això, des de Salut s’ha optat per fer un cribratge massiu en aquest nivell. 53 persones s’han sotmès aquest dimecres a proves TMA i s’espera tenir els resultats dijous. Des del Govern, però, s’ha volgut fer una crida a la calma, ja que la situació no ha generat impacte en el sistema sanitari, que continua sense cap ingressat.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha admès que la pandèmia pateix un “discret repunt”, sobretot en “franges d’edat no vacunades”. I un bon exemple és la situació que es viu els darrers dies a l’escola escaldenca. Si la setmana passada l’afectació havia estat sobretot a sisè curs, ara, pel fet de “compartir alguns espais”, s’ha detectat un trasllat cap a cinquè.

Salut ha diagnosticat 17 nous positius en les darreres hores, fet que eleva fins a 80 els casos actius

Per això, s’ha realitzat aquest matí un cribratge massiu. Fins a 53 persones, entre alumnes i professors, s’han sotmès a proves TMA. S’espera que els resultats es puguin tenir aquest dijous. En tot cas, el ministre ha indicat que la situació “preocupa de forma lleugera”, ja que, per ara, no s’ha detectat que estigui afectant el sistema sanitari. I és que tant l’hospital com l’àrea específica del Cedre segueixen sense cap ingressat per culpa del coronavirus.

Pel que fa al global del sistema escolar, hi ha vuit aules amb alumnes confinats al seu domicili. D’aquestes, quatre ho estan totalment. La resta, només de forma parcial.

El brot a Escaldes explica en part l’elevat nombre de positius que s’han detectat en les darreres hores. Fins a disset, segons les dades facilitades des de Salut. Això, de retruc, ha fet incrementar novament el nombre de casos actius. Actualment se situa en 80.

Benazet també ha revelat que, actualment, el 78,7% de les persones vacunables ja han rebut una dosi. I a un 74,5% se’ls ha subministrat la pauta completa. En aquest sentit, el ministre ha volgut remarcar que el 67% dels positius detectats els últims dies eren de persones que no havien acceptat encara el vaccí.

Comentaris

Trending