Tots els presos han donat negatiu en el cribratge després del positiu de Covid d’un agent

Un nou contagiat ingressa a l’hospital, on hi ha tres pacients de coronavirus a planta i un quart a l’UCI amb ventilació mecànica

Una vista exterior del centre penitenciari.
Una vista exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

Tots els interns al centre penitenciari de la Comella han donat negatiu en el cribratge global fet els darrers dies -el segon amb una setmana i mitja de diferència- arran del positiu de Covid diagnosticat a un agent i que va ser notificat aquest dilluns. D’entrada, a més, tots els resultats que s’han anat notificant als funcionaris també són negatius.

Amb la confirmació que no hi ha cap altre contagi més entre els professionals de la presó ni menys encara entre la població reclusa, la relativa normalitat es va tornant a imposar a la Comella, on la situació generada per la infecció d’un vigilant havia causat un notable neguit. Alhora, hi havia també molta incertesa sobre com gestionar una situació en què es pogués detectar com a positiu algun intern.

Accés al centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

‘Campanya’ dels presos per sol·licitar a la fiscalia que se’ls deixi sortir amb control monitoritzat

Hores d’ara, la major dificultat és la que té a veure amb el calendari, amb la planificació laboral, però en aquest sentit totes les fonts consultades han assegurat que s’ha dissenyat un pla de contingència que garanteix la seguretat i el bon control del centre. A més, a partir de mitja setmana vinent, si es confirmen novament que els carcellers aïllats per precaució en haver estat contactes estrets del contagiat són negatius, ja es podran anar reincorporant progressivament a la feina.

Els negatius a la presó contrasten amb l’hospitalització d’un nou infectat. Segons que ha notificat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), aquest divendres són quatre les persones hospitalitzades i no pas tres com fins ahir. Hi ha un nou ingrés a planta, que s’afegeix als dos pacients de Covid que ja s’hi estaven tractant, mentre es manté una altra persona, un home de 52 anys sense patologies prèvies, ingressat a l’UCI i amb ventilació mecànica arran de la pneumònia bilateral soferta pel coronavirus.

Comentaris (3)

Trending