Tests de coronavirus a tots els treballadors de la CASS després dels positius de quatre d’ells

Salut vol passar de les 300-350 proves TMA que es fan ara diàriament a unes mil en pocs dies, amb tests massius en àmbits com l’educació, l’hoteleria o els empleats dels dominis esquiables

Els quatre testimonis van saber que estaven malalts després d'una prova PCR o TMA.
Els quatre testimonis van saber que estaven malalts després d'una prova PCR o TMA. SAAS

Salut realitzarà un cribratge massiu entre els treballadors de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) per descartar nou casos després que quatre d’ells hagin donat positiu per coronavirus. A banda dels afectats, dinou persones més estan aïllades per haver estat amb contacte amb ells. El de la parapública serà només un dels programes de tests massius que vol engegar Govern en les properes setmanes. Es vol incrementar el nombre de proves diagnòstiques fins a mil al dia.

Per al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet l’estratègia està clara: ampliar al màxim la capacitat de detecció i de seguiment. I això s’aconsegueix amb un programa molt ampli de cribratges. Aquesta mateixa setmana es farà als treballadors de la CASS, després dels quatre positius detectats entre divendres i dilluns i que, a més, ha comportat l’aïllament preventiu de dinou persones més.

La façana de la seu de la CASS.

Relacionat

Pugen a quatre els treballadors de la CASS contagiats amb la Covid-19

Des del Govern es confia, igual que des de la parapública, que el risc per als usuaris ha estat inexistent. Tot i això, es preveu fer testos a una vuitantena de treballadors. Un altre cribratge es farà a una residència sociosanitària després del positiu detectat en un treballador de la neteja. Als altres centres es van fer també tests massius sense que aparegués cap nou cas. Benazet ha recordat que “el protocol aquí és fer-los mensualment”.

Les proves també s’estan fent a personal de l’hostaleria i de les pistes d’esquí. Fins ara, de les 300 realitzades, totes han estat negatives. A més, de cara al cada cop més proper inici del curs escolar es preveu fer-ho a tots els alumnes i professors. El centre penitenciari és un dels objectius, també, de la setmana vinent.

Proves, proves i més proves. Aquesta és l’estratègia. Actualment, es fan entre 300 i 350 al dia, incloses les que es realitzen a l’Stop Lab de bombers -fins a 10.000 des d’inicis de juny-. La voluntat, ha avançat Benazet, és que aquesta xifra arribi a les mil diàries amb aquelles que es volen oferir a totes les persones que tornin de les vacances a l’estranger.

Benazet també ha anunciat un canvi en la normativa Covid-19 que s’aplica als centres termals i balnearis. Així, l’aforament màxim passarà a ser del 50%, en lloc del 30% que s’aplicava fins ara.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending