Els tests d’antígens, a 2,30 euros per residents i fronterers

Les farmàcies podran vendre aquestes proves, que han estat proporcionades pel Govern i adquirides a un preu d’1,85 euros

Tests d'antígens.
Tests d'antígens. Toni Solanelles

Els tests d’antígens tindran, finalment, un preu de 2,30 euros. Així s’ha establert al nou Decret que ha aprovat el Consell de Ministres que s’ha celebrat aquest dilluns. Aquestes proves es proporcionaran des del Govern a les farmàcies, que les podran vendre a residents i a treballadors transfronterers. Els establiments les podran adquirir per 1,85 euros.

El Govern portava uns dies buscant la fórmula per poder equiparar el preu de venda dels tests d’antígens al que es va establir a Espanya. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va anunciar en una compareixença anterior que s’havia aconseguit adquirir tests a imports baixos i que es posarien a disposició de les farmàcies perquè els poguessin vendre sense tenir una gran pèrdua de diners, que era la seva major preocupació. Aquest dilluns, Benazet ha anunciat que, finalment, es posaran a la disposició de residents i transfronterers per 2,30 euros. Cada persona en podrà adquirir set a la setmana.

El ministre Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Aposta per proveir les farmàcies de tests d’antígens per vendre’ls a un preu inferior al d’Espanya

Per poder adherir-se a aquesta mesura, i a les altres que s’han recollit al Decret, Benazet ha explicat que les farmàcies hauran de fer patent la seva intenció de fer-ho, “és una col·laboració voluntària”. Tot i això, sembla que molts establiments estan disposats a fer-ho a partir d’aquest dimecres, que és quan entrarà oficialment en vigor.

Una altra de les mesures recollides és que els tests que es facin a la mateixa farmàcia es cobraran a 8 euros. El resultat serà vàlid de forma oficial i s’enregistrarà, comunicant-lo al departament de Salut. Els establiments donaran, amb aquesta prova, un certificat, ja sigui en paper o de forma digital, de realització i quedarà dintre de la història clínica de la persona que se’l realitzi.

Per últim, Benazet ha explicat que els menors de 16 anys que es facin un autotest a casa i sigui positiu, podran presentar-lo a la farmàcia. Així, des de l’establiment podran enregistrar el resultat i informar el departament de Salut per tal d’incloure’l en l’historial, com si s’hagués fet a la mateixa farmàcia. “Així s’evitarà haver de tornar a sortir de casa per anar a fer una TMA i que hi hagi més moviment”, ha explicat Benazet.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending