Aposta per proveir les farmàcies de tests d’antígens per vendre’ls a un preu inferior al d’Espanya

El Govern ha tancat la compra de 100.000 proves a un cost de 1,85 euros per unitat i té la intenció d’arribar a convenis individuals amb cada comerç perquè els puguin oferir a residents i fronterers

El ministre Benazet, durant la roda de premsa.
El ministre Benazet, durant la roda de premsa. SFGA

El Govern treballar per tancar un acord amb el Col·legi de Farmacèutics mitjançant el qual, en certa forma, es convertirà en el proveïdor dels tests d’antígens que els establiments puguin subministrar a residents i fronterers. Aquestes proves es vendrien a un preu inferior al marcat ara a Espanya, que se situa en 2,92 euros. Per poder fer front, s’ha tancat la compra de fins a 100.000 unitats a un cost d’1,85 per cada una d’elles.

Aquesta operació ja està avançada i, ara, el que es mira és de completar la negociació amb les farmàcies. Es vol que cada comerç signi un conveni individual per poder tenir accés als tests comprats per l’executiu. Segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la idea és fer una distribució “pràcticament a preu de cost”, però, evidentment, es vol que els establiments acceptin unes tarifes marcades. I que, ha deixat clar, hauran d’estar per sota de les fixades a Espanya.

Aquests tests estarien únicament disponibles pels residents i les persones que hi treballen al país. No es podrien vendre, lògicament, als turistes. Falta, però, acabar de tancar els darrers serrells en la negociació amb les farmàcies, accelerada ara, un cop s’ha acordat la compra d’una partida important d’aquests tests a un cost molt favorable: 1,85 euros la unitat. En total, arribaran 100.000 que se sumen als 50.000 ja en estoc.

Benazet ha explicat que, de fet, aquest pacte no és només per aquesta comanda. “El podem activar cada cop que ens faci falta”, ha indicat. Per tant, en aquest sentit el subministrament estaria garantit de cara al futur, amb la voluntat que aquest material estigui fàcilment a disposició de la ciutadania.

I és que serà una eina clau per controlar la pandèmia, especialment tenint en compte les característiques de la variant actualment predominant, Òmicron. “La tàctica ha de ser ara vacunar i vacunar i test d’antígens i test d’antígens”, ha comentat Benazet. Es confia que l’acord amb el Col·legi de farmacèutics es pugui tancar en els pròxims dies per acabar de tenir en marxa aquest nou sistema que, ha recordat, se sumarà a les proves que es poden demanar, en aquest cas gratuïtament als stop labs.

Comentaris (14)

Trending