La tercera dosi per als qui acaben de passar el virus s’injectarà als cinc mesos de la recuperació

La vacuna infantil arriba aquest dimarts i malgrat que continua sent interessant, amb la variant Òmicron tal com es presenta actualment és menys necessària

El centre de vacunació de la plaça de braus deixa de ser efectiu des d'ara.
El centre de vacunació de la plaça de braus deixa de ser efectiu des d'ara. Toni Solanelles

Aquells que s’hagin infectat a partir del 5 de gener i no haguessin estat vacunats amb anterioritat amb la tercera dosi, podran deixar passar ara cinc mesos des de la seva recuperació. Des de la superació de la malaltia. Aquesta és una de les noves indicacions que ha donat aquest dilluns el ministeri de Salut. El seu titular, Joan Martínez Benazet, també ha anunciat que la vacuna infantil arribarà aquest dimarts al Principat. La vaccinació continua sent interessant per als menors però menys necessària amb la variant Òmicron.

El responsable de Salut ha explicat que davant el fet que l’Òmicron es mostra molt més lleu que altres soques, “la tercera dosi” per aquells que han passat la malaltia des del 5 de gener no caldrà que se la injectin al cap de tres mesos com fins ara. L’interval s’amplia als cinc mesos. De fet, a partir d’ara, qui encara hagi de rebre vacunes haurà d’esperar els cinc mesos des de la recuperació. A més, la denominada quarta dosi, per ara, només s’oferirà “a persones que estan afectades per un procés que els fa una immunodepressió” ja que, segons Martínez Benazet, “aquesta població l’hem de protegir de manera especial”.

La vacunació, de manera general, ja no es farà, excepte en el cas dels infants, al centre de vacunació de la plaça de braus, que es mantindrà com a espai per a les proves diagnòstiques. Les vaccionacions es faran a partir d'ara a l'hospital. Quan se citin les persones ja se'ls remarcarà que la vacuna s'administra al centre hospitalari, que podrà injectar unes dues-centes dosis diàries.

VACUNACIÓ INFANTIL

Martínez Benazet també ha donat aquest dilluns més dades en relació amb la vacunació infantil.  Aquest dimarts arriben les dosis, que s’administraran, quan escaigui, ja que encara no hi ha una data definida, a la plaça de braus. El ministre ha explicat que l’actual variant Òmicron, en infants, suposa molt poc risc de miocarditis o d’inflamació multisistèmica en infants. En el cas de la soca Delta la situació era diferent. Malgrat que potser la vacunació és menys necessària, no deixa de ser interessant. En tot cas, “la prevalença del risc de la vacuna és inferior respecte de la malaltia, però el pes (amb l’Òmicron) ja no és tan evident”.

“La prevalença del risc de la vacuna és inferior respecte de la malaltia, però el pes (amb l’Òmicron) ja no és tan evident”

Per tant, abans de res, les famílies que tinguin dubtes o que vulguin més seguretat, han de valorar la situació “consultant amb el metge referent, pediatra, persona de confiança”. Aquells infants d’entre 5 i 11 anys que finalment hagin d’acudir a vaccinar-se, hauran de seguir un procediment igual que en el cas dels adults. Caldrà que s’inscriguin en la plataforma de vacunació i seran citats pertinentment. La vacunació es farà a la plaça de braus concentrada en pocs dies i de 15 a 20 de la tarda. Caldrà una autorització dels pares o tutors i en el moment d’acudir a vacunar-se, els menors hauran d’anar acompanyats amb un adult.

Les dues dosis van separades per 21 dies. En el cas d’haver passat la malaltia, dos mesos després s’administrarà una sola dosi. “Si pel motiu que sigui, tot i haver passat la malaltia, es necessita una segona dosi, no hi ha cap problema.” Martínez Benazet va explicat que la vacuna contra la Covid és compatible amb qualsevol altre vaccí que figuri en el calendari vacunal dels infants.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending