Sorpresa entre persones amb suposada immunitat a la Covid perquè no se’ls fa cap seguiment

Els dos punts d’extracció de mostres per dur a terme l’anàlisi de TMA estan sobrepassats de feina fins al punt que Salut hauria assegurat a alguns contactes de positius que si no tenen símptomes no cal fer-se proves

El CAP situat a la plaça de la Sardana.
El CAP situat a la plaça de la Sardana. Cristian Cortés

Persones que al seu dia van ser conscients (o no) d’haver estat contagiats de coronavirus i que els testos serològics van acabar revelant que havien generat anticossos que haurien de fer front al virus en cas que volgués tornar a ‘atacar’ l’individu, és a dir, que van donar positiu d’immunoglobulines del tipus G (IgG+), estan sorpreses que, ara per ara, no se’ls hagi fet cap tipus de seguiment.

Després dels cribratges serològics massius, que a banda de testar la població i saber-ne el seu estat havia de servir per dur a terme un ampli estudi sobre la desconeguda Covid-19, una de les moltes coses que es volia saber sobre el comportament de la malaltia i les seves derivades era quin temps perdura la immunitat. Per tant, calia fer un seguiment d’aquelles persones que en les proves serològiques han donat positiu d’IgG.

Per ara, i tot i que en alguns casos es tracta de persones que van ser de les primeres en passar la malaltia (ja al mes de març), que se’n van recuperar i van generar anticossos, no se’ls ha tornat a fer cap prova més, amb la qual cosa si la durada d’aquesta immunitat fos més curta del temps que inicialment es preveia (al tomb de mig any, potser) és probable que dits anticossos ja hagin desaparegut i no es pugui precisar quan va ser aquesta desaparició.

-

Relacionat

Els impulsors del cribratge massiu són partidaris de controlar futurs contagis amb una aplicació al mòbil

El ministeri de Salut, els especialistes en epidemiologia i els impulsors del cribratge des d’Actua sempre van mostrar, això sí, interès en anar recopilant dades. Per ara, però, les proves de detecció ràpida del coronavirus els està superant, sobrepassant de feina. Els dos punts que fan aquestes proves, la caserna de bombers i, sobretot, el CAP La Sardana, estan molt enfeinats. Poder arribar a concertar una cita pot ser tota una aventura.

A més, segons que han explicat testimonis de primera mà, persones afectades que s’hi han trobat, davant l’allau de peticions per fer-se extraccions de mostres per a l’anàlisi TMA, sobretot aquells que tornen de vacances i per seguretat o per ser conscients d’haver fet alguna pràctica de risc volen analitzar-se, en alguns casos es contacta amb contactes de positius i se’ls informa que si no tenen símptomes, inicialment no cal que es facin proves. Tampoc no cal que s’aïllin ni que adoptin mesures de prevenció més enllà de les que es dicten per a tota la població. Mascareta, rentat de mans, distància i bon comportament.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending