La Seu d'Urgell endureix restriccions per un empitjorament progressiu dels contagis

El nombre de grups escolars confinats ja és de 12, quatre cops més que a l'inici de la setmana mentre que Salut atribueix el notable increment de 10 casos diaris a l'aparició de la variant britànica de la Covid-19

Façana del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.
Façana del Sant Hospital de la Seu d'Urgell. ARXIU

La Seu d'Urgell està patint aquests darrers dies un empitjorament progressiu de les dades epidemiològiques de la Covid-19 amb una trentena de casos setmanals, sobretot en gent jove i infants, i fins i tot en els darrers dies hi ha hagut més de 10 casos diaris. Aquest fet ha obligat a tenir actualment 12 grups escolars i cinc extraescolars confinats. Tot plegat es deu, probablement, a la presència de la variant britànica del virus, que presenta major contagiositat en gent jove.

Aquest divendres, l'índex de risc és de 581,26 i la taxa de transmissió de 1,43. Això no obstant, no hi ha cap pacient ingressat per covid a la Fundació Sant Hospital. Davant la situació s'ha recomanat endurir mesures durant els propers set dies.

D'acord amb les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat, l'ajuntament suspendrà al llarg dels propers set dies activitats extraescolars, esportives, culturals i lúdiques, a causa del fort augment actual de contagis de Covid-19, especialment entre infants, adolescents i joves. Es recomana evitar mobilitat i reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris. També es tanca les escoles de música, art i dansa, biblioteca i sales d'exposició, així com les instal·lacions esportives municipals interiors. Finalment, també se suspenen de forma temporal tots els actes culturals.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending