La Seu d'Urgell amplia les restriccions per millorar les dades epidemiològiques

Continua una setmana més la recomanació de suspendre les activitats extraescolars, els actes culturals i les competicions federades no professionals

Imatge d'un dels accessos de l'hospital de la Seu.
Imatge d'un dels accessos de l'hospital de la Seu. ARXIU

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit allargar una setmana més les mesures restrictives per la COVID-19 en no millorar les dades epidemiològiques. La capital alturgellenca té actualment un risc de rebrot de 843.3, amb una taxa de transmissió d’1.6. Hi ha quatre pacients ingressats al Sant Hospital i es mantenen sis grups escolars i tres extraescolars confinats, amb 112 alumnes i nou professors afectats pel confinament.

La mala evolució de les xifres probablement va lligada a la presència de la variant britànica del virus de la Covid-19 que presenta major contagiositat en infants i gent jove. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha manifestat que "el moment és molt complicat per a molta gent, sobretot per als responsables de les activitats extraescolars i els infants que hi participen, però amb les dades sanitàries actuals i a les portes de Setmana Santa no hi ha cap altra opció que perllongar les restriccions". Fàbrega demana "una vegada més" la col·laboració de tothom "per poder evitar mals majors que portin una situació molt més greu". 

Se suspenen de manera temporal de les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials. S'ajornen les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars, i es procedeix al tancament de les escoles de música, art i dansa, biblioteca (només servei préstec) i sales d’exposició, així com totes  les instal·lacions esportives municipals. Els parcs infantils continuen tancats i se suspenen temporalment tots els actes culturals.​

Per altra banda, la velocitat de propagació de la Covid-19 al conjunt de Catalunya, l'Rt puja dues centèsimes i se situa en 0,99. El risc de rebrot també puja, ho fa 5 punts, fins a 190, segons el darrer balanç del departament de Salut de la Generalitat. En paral·lel, la incidència a 14 dies torna a pujar després de temps de baixada i ho fa lleugerament de 193,12 a 193,60. S'han declarat 1.409 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 536.705.

El 4,67% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. S'ha informat de 30 noves morts i el total és de 21.087 en tota la pandèmia. Hi ha 1.409 pacients ingressats als hospitals, 30 menys, i 423 persones a l'UCI, les mateixes que fa 24 hores. Hi ha 656.587 vacunats amb la primera dosi (+3.069) i 289.635 amb la segona (+36.139).

Etiquetes

Comentaris

Trending