Set sanitaris de l’hospital i dos pacients ingressats a pal·liatius donen positiu

La unitat on estaven hospitalitzats els malalts ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment als catorze pacients restants que hi ha a la unitat, que han estat immediatament testats

Comentaris

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Set professionals sanitaris de l’hospital han estat detectats com a positius de coronavirus les darreres hores. I també dos pacients ingressats a l’àrea de pal·liatius de la planta de Medicina Interna han contret la malaltia. Per aquest motiu s’ha tancat l’esmentada unitat i s’ha aïllat, procedint immediatament a fer les proves de detecció del virus a la resta d’hospitalitzats, un total de catorze, a l’esmentada àrea.

Arran de tot plegat, el SAAS ha procedit a activar els protocols de seguretat tant pels pacients com per als professionals després de detectar nou casos positius per Covid-19 (set professionals i dos pacients) a l’hospital. També s'han hagut de confinar mitja dotzena més de sanitaris (dues infermeres, dues auxiliars i dos estudiants). Així, en els cribratges periòdics que es realitzen en els diferents serveis del centre hospitalari han permès detectar set professionals sanitaris (un infermer, cinc auxiliars d’infermeria i un estudiant en pràctiques) i dos pacients ingressats a planta de Medicina Interna positius en coronavirus SARS-CoV-2.

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Tres nous pacients Covid a l’hospital

Després del resultat positiu dels dos pacients, que ja s'han traslladat a la planta habilitada per a Covid-19, s'ha procedit a fer les proves als 14 pacients ingressats a la mateixa planta i s’està a l’espera de rebre els resultats. Les famílies han estat immediatament informades i la planta de medicina interna ha quedat tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients. L’origen del brot es desconeix i pot ser multicausal, tant extern com intern. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que ja hi havia un cribratge previst que es va accelerar en comprovar que hi havia una sanitària amb alguns símptomes lleus.

De fet, segons que ha explicat el responsable ministerial, els pacients que s'han contagiat tenen símptomes molt lleus i la immensa majoria dels sanitaris infectats són ara per ara asimptomàtics. El cas es va controlant i s'espera que no alteri la bona marxa del centre hospitalari, tot i que Martínez Benazet ha reconegut que el brot hospitalari i el penitenciari de ben segur faran alterar en properes dates l'índex de reproducció. 

Comentaris

Trending