El servei de radiologia de l’hospital perd pistonada amb els canvis orgànics

La sortida del doctor Seara ha comportat que moltes proves no es puguin fer al centre públic i ara es realitzin en la clínica privada amb cobertura pública on ara exerceix el facultatiu

Cartells al·lusius al servei de radiologia del SAAS.
Cartells al·lusius al servei de radiologia del SAAS. SAAS

Els canvis orgànics al servei de radiologia de l’hospital, que van tenir com a màxim estendard la sortida del fins llavors cap Ángel Seara, no han portat ni de bon tros a resoldre el malestar que hi podia haver al departament ni a solucionar reclamacions que poguessin fer alguns dels integrants de la unitat més enllà dels promotors de la revolta. Lluny de tot plegat, el servei ha perdut pistonada. Algunes de les proves clau que afrontava el servei eren terreny adobat per Seara, alt expert en la matèria.

D’aquí que, segons fonts hospitalàries, l’activitat del servei de radiologia quant a proves d’una certa rellevància ha caigut molt notablement. Tant el facultatiu que durant tres lustres o més va ostentar la prefectura del servei com la seva dona, també metgessa de la unitat, han deixat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i des de fa un parell de mesos formen part de l’equip d’una clínica privada especialitzada en el diagnòstic a través de la imatge.

Ángel Seara s'incorpora al sector privat.

Relacionat

La renúncia del cap de servei de radiologia com a exemple de la mala gestió hospitalària

Segons les fonts consultades, bona part de l’activitat que fins als canvis que ha experimentat el servei -pendent de la consolidació d’una plaça de coordinació- es feien a l’hospital les assumeix ara la clínica privada que, sortosament per als pacients, està convencionada amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i, per tant, aquelles proves que tenen prescripció mèdica deguda gaudeixen de cobertura sanitària.

Àngel Seara durant una sessió clínica.

Relacionat

Revolta al servei de radiologia de l’hospital

La pèrdua de Seara, doncs, asseguren les fonts, ha comportat una davallada de la qualitat assistencial important en el SAAS, més enllà del xoc personal i fins i tot emocional degut als lligams de molts anys que tenia amb bona part de l’equip. L’enfrontament amb nous especialistes que volien quotes de poder o entenien que les relacionals laborals i la implicació professional havia de ser d’una altra manera haurien fet saltar pels aires la direcció del servei exercida per Seara gràcies, també, a la passivitat de la direcció assistencial capitanejada per Marcel Prats.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending