Sense tests d’antígens a les farmàcies i amb ‘llista d’espera’ als laboratoris

Les celebracions nadalenques, l’increment de la incidència de la Covid i el fet que a Catalunya faci dies que costa trobar les proves ràpides porta una ruptura d’estocs en molts dels establiments del Principat

Caixes de tests d'antígens.
Caixes de tests d'antígens. Toni Solanelles

Les celebracions nadalenques, l’increment de la incidència de la Covid amb l’arribada de la variant Òmicron i el fet que a Espanya, i especialment a Catalunya, faci dies que costava trobar tests d’antígens ha fet que, finalment, al Principat la majoria de farmàcies s’hagin quedat sense proves ràpides. Soltes, encara se’n troben. Com a mínim puntualment. Però els estocs estan a punt d’esgotar-se en el millor dels casos. I a això s’hi suma que els laboratoris privats també estan a tocar la saturació per un increment de la demanda de realització de proves.

Des que el cap de setmana es va fer més que evident que especialment a Catalunya era molt complicat aconseguir tests i que alguns canals televisius van fer reportatges explicant que al Principat sí que se’n podien aconseguir, l’increment de vendes a les farmàcies ha estat exponencial. Fonts farmacèutiques han explicat que fins i tot els establiments que més volum de material mouen s’han vist sorpresos per l’alta demanda.

Dos paquets amb cinc tests d'antígens com els que es venen a les farmàcies del país.

Relacionat

Alta demanda de tests d’antígens a les farmàcies per part dels turistes

Aquests darrers dies, s’han trobat persones de fora del Principat que han fet encàrrecs per telèfon o fins i tot via correu electrònic i s’han traslladat expressament a Andorra per emportar-se els tests reservats. També turistes allotjats en hotels del Principat han aprofitat la seva estada al país per adquirir tests per les seves cites nadalenques. Les farmàcies, en general, han multiplicat per deu o més les vendes de tests.

Aquells que es queden sense estocs o, almenys, amb molt poques unitats de TRA tampoc tenen clar quan podran rebre noves partides de material. Ara mateix, costa molt aconseguir-ne, segons les fonts, que miren de racionar al màxim els tests que tenen, especialment els que manegen alts volums degut al fet que també realitzen proves o són semi-majoristes.

Comentaris (2)

Trending