Sense cap positiu, per ara, als cribratges al personal de la construcció i de l’ensenyament

Els resultats de la iniciativa confirmen, de moment, la tendència a la baixa de la cinquena onada de la pandèmia, a l’espera dels resultats que puguin donar les proves als alumnes que inicien el curs a finals de setmana

Un test d'antígens.
Un test d'antígens.

La bona evolució de la pandèmia en les darreres setmanes s’està notant en els cribratges massius que Salut ha volgut impulsar tan pensant en l’inici del curs escolar com en la tornada de vacances d’alguns sectors, com ara la construcció. Per ara, cap de les persones que s’han fet un test d’antígens en el marc d’aquesta iniciativa ha donat positiu. El procés continuarà encara uns dies més, però les dades deixen clar que, almenys de moment, el coronavirus, malgrat la variant Delta, ha perdut força al Principat.

Les dades epidemiològiques fa dies que estan sent relativament positives. Pocs contagis diaris i davallada sensible dels pacients actius amb la Covid-19. Queda clar que la cinquena onada va a la baixa. Malgrat això, i amb els precedents anteriors, s’opta per la prudència. Es vol evitar una sisena onada i amb aquest objectiu s’emmarquen les dues iniciatives impulsades per Salut.

Per un costat, el cribratge a la comunitat educativa. Als alumnes se’ls farà quan es vagin reincorporant a les classes, un retorn que serà esglaonat. Els darrers dies, però, ja s’ha començat amb els professionals: mestres i personal de suport o administratiu. Paral·lelament, també s’ha volgut donar la possibilitat de fer-se test d’antígens a aquells treballadors vinculats a la construcció i sectors annexos que han tornat de vacances.

Per ara, els resultats estan sent bons. En aquest sentit, fonts de Govern han explicat que fins ara hi ha una 30 de persones vinculats a la construcció que s’han personat o bé a l’Stop Lab de l’antiga plaça de braus o bé als mòbils. A banda, però, s’entén que hi ha més que hi ha anat però que no s’ha acabat identificant com a empleat d’aquestes empreses. En tot cas, per ara, no s’ha detectat cap positiu.

I el mateix succeeix amb els professionals dels sistemes educatius. A l’espera que dijous i divendres, amb l’inici de curs a primera ensenyança i el primer cicle de segona, el cribratge arribi també als alumnes, de moment se’ls estan fent, si és que volen, els docents i personal de suport. En aquest cas, no van a cap Stop Lab sinó que s’ha repartit el material perquè es faci la prova al mateix centre. Per ara, tampoc s’ha detectat cap positiu.

Comentaris

Trending