Sense “barreres sanitàries” al turisme català

El Govern té clar que no imposarà cap restricció a l’arribada de visitants, ja que s’entén que “els protocols desenvolupats al sector i la preparació dels professionals minimitzen el risc de contagi”

Ciutadans passejant per l'avinguda Meritxell.
Ciutadans passejant per l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

El confinament comarcal de Catalunya no impedirà l’arribada de turistes catalans a Andorra les pròximes setmanes. Això serà possible gràcies al canvi d’interpretació adoptar la setmana passada des del govern espanyol. I el Govern ha deixat clar que els vol rebre. Tant el portaveu, Eric Jover, com el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha deixat clar que no s’aplicarà cap restricció als visitants. Tots dos s’han mostrat convençuts que els protocols adoptats donen prou garanties per evitar contagis.

No considerem oportú posar barreres sanitàries a l’arribada de possibles visitants”, ha destacat el també titular de Finances. Ho ha fet al cap de poques hores de saber-se que la Generalitat tornarà a aplicar, a partir de divendres, un confinament comarcal. Aquest, però, no afectarà Andorra, a diferència del que passava fins fa pocs dies. Ho ha possible el canvi d’interpretació per part del govern espanyol fet públic ara fa uns dies.

Així, malgrat aquesta mesura, les persones que vulgui venir a Andorra de turisme ho podran fer. I, des del Govern, no se’ls imposarà cap limitació, entre altres coses perquè, segons Jover, està demostrat que “no hi ha  d’haver correlació entre l’afluència turística que tinguem i l’estat sanitari de la població”. S’entén que “els protocols desenvolupats als diferents sectors” i “la preparació dels professionals” permeten “minimitzar el risc” de contagi.

De fet, Benazet ha volgut remarcar una de les mesures adoptades: els cribratges freqüents als treballadors dels diferents sectors més vinculats al turisme. “Protegeix els visitants, però també els mateixos empleats”, ha recordat. També ha posat en relleu que, en cas de venir, la recomanació és clara: “fer els viatges amb la bombolla íntima de convivència; no pas amb un grup d’amics amb els quals no interaccionem normalment”.  

Comentaris (1)

Trending