Salut ordena, ara sí, la retirada de diferents productes Kinder

Govern segueix la decisió adoptada per Ferrero Ibérica, distribuïdora a Espanya i Andorra, de les populars llaminadures que han provocat intoxicacions per salmonel•losi a alguns països del nord d’Europa

Andorra ordena retirar diferents lots de productes Kinder.
Andorra ordena retirar diferents lots de productes Kinder.

Els problemes amb alguns dels productes Kinder s’amplien. Ferrero Ibérica, distribuïdora a Espanya dels famosos ous de xocolata ha decidit també retirar alguns dels lots pel risc de contaminació que ja ha afectat clients de països com el Regne Unit o Irlanda, arran d’una partida en mal estat que hauria sortit d’una fàbrica a Bèlgica. Des del Govern s’ha alertat d’aquesta situació que, ara sí, implica Andorra, ja que la marca espanyola és la principal subministradora als centres comercials del Principat.

Així, i mitjanant un comunicat, l’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del ministeri de Salut ha informat que Ferrero Ibérica ha decidit retirar de forma “preventiva” els productes Kinder concernits per “una alerta en relació amb brots d’infecció tòxica alimentària per salmonel·la detectats en països del nord d’Europa”. Aquí és on es recorda que “Espanya és el principal proveïdor d'aquests productes al país”. Per això, i tot i que “encara no s’ha rebut cap comunicació oficial del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la UE (RASFF), s’opta per “aplicar el principi de precaució” i es demana la retirada d’una sèrie de material i, si aquests es tenen a casa, cal evitar el seu consum.

Ous Kinder.

Relacionat

Els centres comercials que es proveeixen de xocolates Kinder des de França les retiren per precaució

En concret, es tracta de diferents productes: l’edició de Nadal de les oueres de sis unitats de Kinder Sorpresa amb data de consum preferent 20 d’abril; els paquets de Kinder Schokobons de 46, 200, 225 i 500 grams amb data de consum entre el 26 de maig i el 21 d’agost; els Kinder Schokobons blancs de 200 grams amb data entre el 26 de maig i el 21 d’agost; els Kinder Sorpresa Maxi de 100 grams a consumir entre el 26 de maig i el 21 d’agost; i els Kinder Happy moments de 133 i 191 grams, també amb les mateixes dates de consum.

Des del Govern també es posa en relleu que si s’ha menjat algun d’aquests productes i es manifesten símptomes compatibles amb la salmonel·losi, cal posar-se en contacte amb el metge referent. En aquest cas, les principals afectacions de la infecció són diarrea i/o vòmits, acompanyats de febre i mal de cap.

Etiquetes

Comentaris

Trending