Els centres comercials que es proveeixen de xocolates Kinder des de França les retiren per precaució

Salut està fent el seguiment sobre els productes de l’esmentada casa, que han causat algunes intoxicacions en diversos països subministrats des d’una fàbrica a Bèlgica; al Principat, no hi ha per ara problemes, menys encara si arriben des de l’Estat espanyol

Ous Kinder.
Ous Kinder. ARXIU

Anar en compte potser sí. Preocupar-se, per ara no gaire. El ministeri de Salut ha descartat per ara que hi pugui haver al Principat cap risc d’intoxicació per consum d’ous Kinder. No obstant, i com a mesura de precaució, aquells centres comercials que es proveeixen des de França, que és on hi ha hagut algun dels focus de problema, han retirat els productes. Els productes xocolaters que han causat afectacions a consumidors del Regne Unit o França, per posar dos exemples, es fabriquen a Bèlgica.

A Andorra, el subministrament procedeix d’Espanya i de França. Aquells establiments comercials que venen xocolates arribades des de l’Estat veí del sud operen amb total normalitat. Els que reben producte procedent del país veí del nord, tot i que l’origen en principi no és Bèlgica, han retirat els lots de què disposaven. Per prudència. No hi ha cap incidència, però, amb tot, Salut està fent el seguiment de l’alerta sanitària a països de l’entorn.

Al Principat no hi ha cap incidència, però, amb tot, Salut està fent el seguiment de l’alerta sanitària a països de l’entorn

I és que el fabricant italià Ferrero està retirant de la venda en el mercat europeu diversos lots dels seus productes de la xocolata Kinder després de detectar-se desenes de casos d'infecció per salmonel·la que podrien estar relacionats amb el seu consum. Ferrero va demanar el retorn de productes Kinder fabricats en les seves instal·lacions d'Arlon, a Bèlgica, que es comercialitzen a França, Bèlgica, el Regne Unit, Irlanda del Nord, Alemanya i Suècia.

L’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del ministeri de Salut ha informat en un comunicat que s'està fent un seguiment actiu de l'alerta alimentària en relació al productes de la marca Kinder que ha afectat d’altres països. A data d'avui no s'ha rebut cap notificació oficial del Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la UE (RASFF) que indiqui que els productes afectats puguin trobar-se a Andorra. Com s’ha dit, en principi els proveïdors del Principat s’abasteixen d’ous fabricats a Espanya.

D’altra banda, tampoc cal amoïnar-se per dos episodis d’intoxicació més que estan afectant França. Es tracta de la pizza de la marca Buitoni que conté ecoli i formatges del fabricant Lactalis amb diverses marques amb listerosis. Segons fonts governamentals, els productes afectats no han arribat a Andorra i per això no hi ha alerta sanitària. A banda, en la majoria de països afectats les alertes sanitàries ja les han tancat.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending